FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 13. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 13. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ČAKOVEC - Međimurska Policijska uprava potvrdila je večeras da je danas uhićen 30-godišnji muškarac iz Donjeg Mihaljevca, u Međimurskoj županiji, osumnjičen da je 9. veljače pretukao i teško ozlijedio jednomjesečnog sina. Riječ je o nezaposlenome M.P., kojega se sumnjiči da je u srijedu u akoholiziranom stanju pretukao jednomjesečno dojenče koje je zbog višestrukih, teških ozljeda glave na liječenju u Klinici za dječje bolesti "Klaićeva" u Zagrebu.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu večeras su zatvorena dva međunarodna sajma - Sajam tekstila, kože, obuće i prateće industrije te Sajam kozmetike, pribora i opreme za salone, održana pod zajedničkim nazivom "Dani mode i ljepote". Na izložbenoj površini od 20 tisuća četvornih metara od 11. veljače do danas predstavila su se 273 izlagača iz Hrvatske i 22 zemlje, a održani su mnogi stručni skupovi i okrugli stolovi. U sklopu "Dana mode i ljepote" održan je i "Dan vjenčanja", izložbeno-modni događaj na kojem se predstavilo 120 izlagača.

BJELOVAR - U Gudovcu blizu Bjelovara poslijepodne je završen Prvi pčelarski sajam, na kojem je sudjelovao 51 izlagač - proizvođači meda iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Danas, drugog dana Sajma održana su stručna predavanja i okrugli stol o bolestima i zdravstvenoj zaštiti pčela. Na Sajmu je istaknuto da se u Hrvatskoj na godinu proizvede tri tisuće tona meda visoke kakvoće, vrijednog 150 milijuna kuna. Upozoreno je i da je na našem tržištu sve više uvoznog meda, osobito iz Kine, što je srušilo cijene domaćeg meda, čija je kakvoća znatno bolja od uvoznog.

NJIVICE - Savez udruga Kvarnera - organizacija čije su članice udruge koje se bave ekologijom i zaštitom autohtonih prirodnih vrsta na Kvarnerskim otocima i uz obalu - ocijenio je danas na sastanku u Njivicama da su mjere Primorsko-goranske županije za uklanjanje alohtone divljači sa Cresa nepotpune i površne. Savez smatra da nije dovoljno raspisati natječaj s obvezom uklanjanja alohtone divljači u roku od dvije godine samo za lovište na Tramuntani, na sjeveru Cresa, a ne za cijeli otok i ostale otoke na Kvarneru. Procjenjuju da će se divlje svinje i jeleni lopatari, nakon što se uklone u roku od dvije godine, vratiti na Tramuntanu s ostalih dijelova Cresa, te da se nikada neće trajno ukloniti.

ZAGREB - Poslijepodne u 14 sati uspostavljene su redovite, a u 17,20 sati izvanredne mjere obrane od poplava za slivno područje Ilova - Pakra, na području Bjelovarsko-bilogorske županije, izvijestio je Državni centar 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙