FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: počelo tradicionalno ocjenjivanje meda

OSIJEK, 22. veljače 2005. (Hina) - U osječkoj Županijskoj komori danasje započelo tradicionalno 10. ocjenjivanje kvalitete sortnih vrstameda u Hrvatskoj te 4. ocjenjivanje pakovina meda, kvalitete pića teproizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda.
OSIJEK, 22. veljače 2005. (Hina) - U osječkoj Županijskoj komori danas je započelo tradicionalno 10. ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda u Hrvatskoj te 4. ocjenjivanje pakovina meda, kvalitete pića te proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda.

Na današnjem organoleptičkom ocjenjivanju meda bit će ukupno pregledana 142 uzorka iz svih dijelova Hrvatske, a ima uzoraka iz Mađarske i Vojvodine, kazao je voditelj Odjela za poljoprivredu i prehrambenu industriju osječke Komore Ernest Nad.

Ocjenjivanje se nastavlja iduća dva dana kada će se pregledati 20 uzoraka različitih pića od meda te 7 uzoraka pakovina meda, gdje će se ocjenjivati način i dizajn pakiranja, te 10 uzoraka proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda.

Proglašenje rezultata i dodjela priznanja održat će se 5. ožujka u Bizovačkim toplicama, kada će se održati i znanstveno-stručni skup o pripremi hrvatskog pčelarstva za ulazak na tržište Europske unije.

U Komori napominju kako se na ovogodišnje ocjenjivanje prijavilo dosta novih pčelara, što smatraju pozitivnim pomakom u edukaciji pčelara i njihovoj motivaciji da se pčelarstvo ustroji kao gospodarska djelatnost i pripremi za pristupanje europskom tržištu.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙