FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 22. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske.
ZAGREB, 22. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

DONJI MIHOLJAC - Bivši radnici Borovo obuće d.o.o., čija je tvrtka u Donjem Miholjcu zatvorena 2000. godine, prosvjedovali su danas ispred zgrade bivše tvrtke u Donjem Miholjcu tražeći da im država isplati otpremnine za minuli rad. Okupilo se oko 350 radnika od ukupno 664, a u njihovo ime javnosti se obratila predsjednica Stožera za zaštitu prava radnika Ljubica Ivanušić. Istaknula je kako bivši radnici Borova u Donjem Miholjcu traže samo ono što je država već ispunila prema 1760 borovskih radnika u Vukovaru, a to je otpremnina od 1500 kuna po godini staža.

RIJEKA - Muškarac, naoružan puškom i dvjema bombama oko 10 sati je upao na sjednicu riječkoga gradskog Poglavarstva gdje je pod prijetnjom oružjem zatočio članove Poglavarstva i nekoliko novinara da bi se nakon 30 minuta predao policajcima koji su ga razoružali i uhitili. Po navodima novinara muškarac je tijekom incidenta razgovarao s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom koji mu ju nastojao ukazati da je svoje probleme trebao pokušati rješiti na primjereniji način. Navodno je nedavno kupio veću površinu zemljišta na području grada Rijeke, a nedugo nakon kupnje područje u kojom se zemljište nalazi prenamijenjeno je iz građevne zone u zelenu površinu, zbog čega je već prosvjedovao u zgradi riječke gradske uprave.

ZAGREB - Nepoznati muškarcem koji je krajem prošle godine na prijevaru i uz pomoć krivotvorenih isprava sa žiro računa Požeške biskupije ukrao 800 tisuća kuna snimljen je video nadzorom Privredne banke u Zagrebu i za njim se traga, izvijestila je danas zagrebačka policija. Glasnogovornica policije Gordana Vulama kazala je da, osim snimke i fotografija iz banke u Savskoj ulici u kojoj je podigao 835 tisuća kuna, policija nema nikakvih podataka o identitetu muškarca, pa je zamolila medije da objavom fotografije pomognu u njegovom hvatanju.

OSIJEK - U osječkoj Županijskoj komori danas je započelo tradicionalno 10. ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda u Hrvatskoj te 4. ocjenjivanje pakovina meda, kvalitete pića te proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda. Na današnjem organoleptičkom ocjenjivanju meda bit će pregledana 142 uzorka iz svih dijelova Hrvatske, a ima uzoraka iz Mađarske i Vojvodine, kazao je voditelj Odjela za poljoprivredu i prehrambenu industriju osječke Komore Ernest Nad. Proglašenje rezultata i dodjela priznanja održat će se 5. ožujka u Bizovačkim toplicama, kada će se održati i znanstveno-stručni skup o pripremi hrvatskog pčelarstva za ulazak na tržište Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙