FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 14. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 14. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Odbjegli mladić, drugoosumnjičeni za brutalno ubojstvo labinskog studenta Ante Vukelića (22), u subotu navečer u Ulici Crvenog križa u Zagrebu, uhićen je u nedjelju na području zagrebačke Trešnjevke. Odbjegli mladić, za kojim je nakon ubojstva policija poduzela intenzivnu potragu, uhićen je i nad njom se provodi policijska obrada, potvrđeno je sinoć u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Prema pisanju tiska, riječ je o Massimu Kršulji (21), koji je nakon ubojstva pobjegao, za razliku od prvoosumnjičenog Dragana Junga (23) koji se iste večeri na mjestu događaja predao policiji. Jung i Kršulja u subotu su između 20 i 21 sat, u iznajmljenom stanu u Ulici Crvenog križa u središtu Zagreba, ubili Antu Vukelića iz za sada još neutvrđenih razloga.

ČAKOVEC - Policijska uprava međimurska potvrdila je sinoć da je jučer uhićen 30-godišnji muškarac iz Donjeg Mihaljevca, u Međimurskoj županiji, osumnjičen da je 9. veljače pretukao jednomjesečnog sina i teško ga ozlijedio. Policija navodi kako je uhićen zbog osnovane sumnje da je počinio teško kažnjivo djelo. Riječ je o nezaposlenome M.P., kojega se sumnjiči da je u srijedu u akoholiziranom stanju pretukao jednomjesečno dojenče koje je zbog višestrukih, teških ozljeda glave na liječenju u Klinici za dječje bolesti "Klaićeva" u Zagrebu.

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva danas će se održati prezentacija Operativnog programa podizanja višegodišnjih nasada. Na njoj će biti prikazan postupak dodjele kredita u okviru programa Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a bit će riječi i o jamstvima koje za te kredite daje Hrvatska agencija za malo gospodarstvo. Prema Operativnom programu podizanja trajnih nasada u Hrvatskoj bi se do 2007. godine trebalo podići 33.500 hektara novih nasada i to 13.000 hektara vinograda, 15.000 hektara voćnjaka i 5.500 hektara maslinika. Motiv za sustavnije podizanje trajnih nasada nalazi se u činjenici da će ulaskom Hrvatske u EU teško biti povećati površine pod takvim nasadima te da Hrvatska uvozi velike količine voća.

BJELOVAR - U Gudovcu blizu Bjelovara jučer je završen Prvi pčelarski sajam, na kojem je sudjelovao 51 izlagač - proizvođači meda iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Jučer, drugog dana Sajma održana su stručna predavanja i okrugli stol o bolestima i zdravstvenoj zaštiti pčela. Na Sajmu je istaknuto da se u Hrvatskoj na godinu proizvede tri tisuće tona meda visoke kakvoće, vrijednog 150 milijuna kuna. Upozoreno je i da je na našem tržištu sve više uvoznog meda, osobito iz Kine, što je srušilo cijene domaćeg meda, čija je kakvoća znatno bolja od uvoznog.

NJIVICE - Savez udruga Kvarnera - organizacija čije su članice udruge koje se bave ekologijom i zaštitom autohtonih prirodnih vrsta na Kvarnerskim otocima i uz obalu - ocijenio je jučer na sastanku u Njivicama da su mjere Primorsko-goranske županije za uklanjanje alohtone divljači sa Cresa nepotpune i površne. Savez smatra da nije dovoljno raspisati natječaj s obvezom uklanjanja alohtone divljači u roku od dvije godine samo za lovište na Tramuntani, na sjeveru Cresa, a ne za cijeli otok i ostale otoke na Kvarneru. Procjenjuju da će se divlje svinje i jeleni lopatari, nakon što se uklone u roku od dvije godine, vratiti na Tramuntanu s ostalih dijelova Cresa, te da se nikada neće trajno ukloniti.

ZAGREB - Hrvatski građani sve više telefoniraju, kako u mobilnim tako i u fiksnoj telefonskoj mreži, što pokazuju i najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku po kojima je prošle godine u fiksnoj telefoniji (T-HT-a) utrošeno 6 posto više minuta nego u 2003. ili 10,7 milijardi, dok je u mobilnim mrežama (T-Mobile i VIPnet) utrošeno 2,2 milijarde minuta ili 15 posto više. Najveći porast utrošenih minuta, od 15,4 posto u odnosu na 2003. u dvije je hrvatske mobilne (pokretne) mreže prošle godine zabilježen u unutrašnjem prometu, sa ukupno utrošenih 2,1 milijardom minuta. U međunarodnom je prometu pak ostvareno povećanje utrošenih minuta u mobilnim mrežama od 5,5 posto, sa 96 milijuna minuta.

SPLIT - Oko dvije tisuće radnika Diokoma, koji pet godina od otvaranja stečaja i dalje potražuju oko 35 milijuna kuna, od države traže da se u njihovu korist odrekne barem dijela svojih tražbina kako je to učinila u slučaju Imostroja, izjavio je jučer potpredsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević. Država je do sada u stečajnom postupku kao vjerovnik, na ime duga državnim institucijama, uspjela naplatiti oko 19 milijuna kuna. No, premda je HUS, jednako kao i Savez samostalnih sindikata, koji okuplja manji broj radnika, i od bivše i od sadašnje Vlade više puta tražio da se odrekne tražbina u korist radnika, dosad nitko nije pokazao razumijevanje za njihove potrebe, ocijenio je Matijašević. Potaknuti slučajem Imostroja, radnici ponovno traže da Vlada jednako postupa prema svima, dodao je.

ZAGREB - Jučer popodne u 17,20 sati izvanredne mjere obrane od poplava za slivno područje Ilova - Pakra, na području Bjelovarsko-bilogorske županije, izvijestio je Državni centar 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙