FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 3. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Trojica preostalih svjedoka, bivši djelatnici Ureda predsjednika, koji su trebali biti saslušani u vezi navodnog krivotvorenja tzv. brijunskih transkripata nisu se pojavili pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda jer nisu primili sudske pozive. Do sada je saslušano petero svjedoka, djelatnika Odjela za tonsko snimanje Ureda predsjednika. Tužiteljstvo je saslušanje svjedoka, kao hitnu istražnu radnju, zatražilo nakon što su odvjetnici haškog bjegunca, umirovljenog generala Ante Gotovine u listopadu lani podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog navodnog krivotvorenja transkripata.

KUTINA - Nakon već četvrtog prekida rada Petrokemije u ovoj godini, Stožer za obranu Petrokemije izvijestio je da je ponovno počeo s radom. Zbog povećane potrošnje plina u kućanstvima uzrokovane niskim temperaturama, INA je reducirala isporuku prirodnog plina velikim potrošačima, poput Petrokemije, koja je zbog toga prije dva dana zaustavila proizvodnju. Već četvrti zastoj ove zime donio je Petrokemiji nove gubitke jer svaki novi start postrojenja stoji do pet milijuna kuna, a troškovi mjesečnog zastoja, bez gubitka proizvodnje, iznose 40 milijuna kuna. Petrokemija je ove zime već oko dva mjeseca izvan proizvodnje, a trenutni zastoj je posebno neugodan jer se upravo stabilizirala otprema gnojiva za proljetnu sjetvu, priopćio je Stožer za obranu Petrokemije.

ZAGREB - U Hrvatskoj su lani, po podacima portala za traženje posla "MojPosao", najtraženiji bili zaposlenici u trgovini, prodaji i marketingu, a najveći porast oglašenih potreba za radnom snagom zabilježen je u turizmu. Na zaposlenike iz trgovine, prodaje i marketinga odnosi se blizu trećine, odnosno 30,2 posto svih oglasa za radna mjesta objavljenih na tom internetskom portalu. Podatke o potrebama na tržištu rada u Hrvatskoj MojPosao je prikupio na uzorku od preko 12 tisuća objavljenih oglasa. Na drugom mjestu po potražnji su zaposlenici s područja računarstva i interneta, a na trećem s područja ekonomije.

ZAGREB - Turističke tvrtke i lokalna uprava u sedam jadranskih županija u pripremu ovogodišnje turističke sezone, poboljšanje ponude i podizanje kvalitete objekata, planiraju ukupna ulaganja od oko 3,6 milijardi kuna, od čega najviše u Istarskoj županiji, 1,39 milijardi kuna, podaci su Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka s kraja veljače ove godine. Po visini planiranih ulaganja slijedi Primorsko-goranska županija sa gotovo milijardu kuna, a treća je Dubrovačko-neretvanska županija s 836,4 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙