FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zaštite okoliša raspisalo natječaj za financiranje projekata udruga

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva raspisalo je natječaj za projektenevladinih udruga o zaštiti okoliša i prostora koji će se s dvamilijuna kuna financirati sredstvima državnog proračuna.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva raspisalo je natječaj za projekte nevladinih udruga o zaštiti okoliša i prostora koji će se s dva milijuna kuna financirati sredstvima državnog proračuna.

Prvi puta ove godine Ministarstvo uz projekte zaštite okoliša pruža mogućnost i udrugama koje se bave zaštitom prostora da se jave na natječaj, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Rok za javljanje na natječaj je 17. ožujka.

Sve zainteresirane udruge moraju svoje projekte prijaviti na propisanim obrascima uz detaljan opis projekata. Obrasci za prijavu, zajedno s uputama, mogu se dobiti na web-stranici Ministarstva www.mzopu.hr. Uz original potrebno je priložiti i pet kopija tražene natječajne dokumentacije, s kompletnim prilozima, isključivo poštom, uz napomenu "Za natječaj" i poslati na adresu: Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ulica Republike Austrije 20, Zagreb.

Odluku o odobravanju financijske potpore projektima udruga, Ministarstvo će donijeti najkasnije 90 dana od dana zaključenja natječaja.

Prednost imaju projekti koji su do sada kontinuirano financirani i uspješno provedeni, koji trajno i sustavno utječu na korisnike, koje podnositelji projekta provode u suradnji sa srodnim udrugama i drugim partnerima, koji su usmjereni na osobe, skupine i zajednice u potrebi te koji imaju novu inicijativu prema zajednicama s manje mogućnosti (područja od posebne državne skrbi).

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva prošle je godine za 39 projekata zaštite okoliša iz proračuna odobrilo financijsku potporu od dva milijuna kuna.

Ministarstvo navodi da je u Hrvatskoj 270 udruga zaštite okoliša, a udruge koje se bave zaštitom prostora dosad nisu bile poticane niti se zna koliko ih je.

Projekte nevladinih udruga država iz proračuna financira od 1999.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙