FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo okoliša: Uzeti uzorci zakopanog otpada u tvrtki "Karbon-nova"

ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas da je natemelju zahtjeva inspekcije zaštite okoliša u poslovnom objektukompleksa "Karbon-nova" u Zaprešiću Zavod za javno zdravstvo GradaZagreba (ovlaštena tvrtka) uzeo uzorke otpada zakopanog u temeljeobjekta.
ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas da je na temelju zahtjeva inspekcije zaštite okoliša u poslovnom objektu kompleksa "Karbon-nova" u Zaprešiću Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba (ovlaštena tvrtka) uzeo uzorke otpada zakopanog u temelje objekta.

Ministartsvo navodi da je nakon prethodnog istražnog postupka investitor danas omogućio uzimanje uzoraka na tri različita mjesta ispod armirano betonske ploče pod kojim su nakon sloja šljunka nađene kante u kojima se nalazila tvar koja će se analizirati.

Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba dostavit će konačne rezultate uzoraka za dva do tri tjedna, a neovisno o tim rezultatima građevinska inspekcija i inspekcija zaštite okoliša Ministarstva nastavljaju provođenje ranije započetih postupaka do konačnog zbrinjavanja zatečenog otpada, navodi Ministarstvo.

Ministarstvo zaštite okoliša koncem siječnja je priopćilo da za tvornicu "Karbon-nova" u Zaprešiću postoje opravdane sumnje da je zabetonirala opasan otpad. Ministarstvo je nakon prijave nevladine udruge Zelene akcije da "Karbon-nova" nezakonito postupa s opasnim otpadom tamo uputilo građevinsku inspekciju i inspekciju zaštite okoliša.

U krugu te tvornice je 31. svibnja prošle godine utvrđeno postojanje uskladištenih 60 tona opasnog otpada te im je naređeno zbrinjavanje cjelokupne količine.

Obavljenim nadzorom 25. siječnja ove godine inspekcija je utvrdila da je zbrinuto 30 tona opasnog otpada, za što postoji propisna dokumentacija. Inspektor zaštite okoliša zatražio je u roku osam dana dostavu dokumentacije o kupnji nekretnine "Karbon-nova" s klauzulom odgovornosti o zbrinjavanju otpada preostalog iz stare proizvodnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙