FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za sanaciju odlagališta u Sisačko-moslavačkoj županiji 69 milijuna kuna

SISAK, 17. veljače 2005. (Hina) - Fond za zaštitu okoliša i energetskuučinkovitost Republike Hrvatske te osam gradova i općina izSisačko-moslavačke županije danas su na prigodnoj svečanosti u Siskupotpisali ugovore za sanaciju odlagališta komunalnog otpada, natemelju kojih će država u sanaciju osam odlagališta na tom područjuuložiti 69,5 milijuna kuna.
SISAK, 17. veljače 2005. (Hina) - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske te osam gradova i općina iz Sisačko-moslavačke županije danas su na prigodnoj svečanosti u Sisku potpisali ugovore za sanaciju odlagališta komunalnog otpada, na temelju kojih će država u sanaciju osam odlagališta na tom području uložiti 69,5 milijuna kuna.

Ugovore su svečano potpisali direktor Fonda Vinko Mladineo, predstavnici općina Jasenovac i Gvozd, gradova Siska, Kutine, Novske, Gline, Hrvatske Kostajnice i vladin povjerenik za Grad Petrinju.

Direktor Fonda Mladineo rekao je da je krajem listopada 2004. objavljen javni natječaj za sanaciju komunalnih odlagališta na koji se javila 161 jedinica lokalne samouprave za 163 projekta, od kojih je odobreno 114 projekata u ukupnom iznosu od 821,8 milijuna kuna za saniranje 118 odlagališta komunalnog otpada u razdoblju od 2005. do 2010.

Za sanaciju osam odlagališta komunalnog otpada u Sisačko-moslavačkoj županiji izdvojit će se 65 posto cjelokupnih sredstava iz tog drugog natječaja za sanaciju odlagališta komunalnog otpada u Hrvatskoj, napomenuo je Mladineo. Fond će, najavio je Mladineo, iduće godine izdvojiti 16 milijuna kuna za sanaciju odlagališta fosfogipsa u sklopu Petrokemije u Kutini.

Državni Fond će za sanaciju odlagališta u Sisačko-moslavačkoj županiji izdvojit će ukupno oko 85,4 milijuna kuna, što predstavlja znatna ulaganja u kapitalne investicije za očuvanje okoliša i zdravlja ljudi na sisačko-moslavačkom području.

Mladineo je najavio da će Fond, u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i prostornog uređenja, u ožujku raspisati javni natječaj za projekte smanjenja emisije štetnih plinova, za čišću proizvodnju, energetsku učinkovitost i nove izvore energije na koje se mogu prijaviti, ne samo jedinice lokalne samouprave, nego i tvrtke koje imaju obavezu ulagati u zaštitu okoliša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙