FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt EU CARDS za zaštitu okoliša

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Projekt Europske unije pod nazivom"Mjere jačanja kapaciteta hrvatske Agencije za zaštitu okoliša (AZO)",koji se sa 600 tisuća eura financira sredstvima programa CARDS 2002.,predstavljen je danas u Zagrebu predstavnicima ministarstava, Vladinimtijelima i agencijama te raznim institucijama, udrugama i tvrtkamakoje djeluju na području zaštite okoliša.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Projekt Europske unije pod nazivom "Mjere jačanja kapaciteta hrvatske Agencije za zaštitu okoliša (AZO)", koji se sa 600 tisuća eura financira sredstvima programa CARDS 2002., predstavljen je danas u Zagrebu predstavnicima ministarstava, Vladinim tijelima i agencijama te raznim institucijama, udrugama i tvrtkama koje djeluju na području zaštite okoliša.

Prepoznajući važnost Agencije koja će upravljati nacionalnim informacijskim sustavom zaštite okoliša, EU joj je odlučila pružiti potporu putem programa CARDS 2002.

Projekt koji je pokrenut u listopadu prošle godine predstavili su danas stručnjaci iz Eptisa-e, koji upravlja konzorcijem, a provodit će se 18 mjeseci.

Cilj je projekta ojačati kapacitet hrvatske Agencije za zaštitu okoliša (AZO) kako bi mogla davati pravovremene, točne i pouzdane podatke te podržati uspostavu hrvatskog informacijskog sustava zaštite okoliša.

Na predstavljanju je rečeno da se projektom političarima i javnosti namjerava pružiti pravovremene informacije o zaštiti okoliša.

Potrebno je osigurati informaciju o okolišu koja će koristiti za kreiranje politike i pomoći učinkovitoj zaštiti okoliša, rekli su uz ostalo stručnjaci Eptisa-e na predstavljanju projekta "Mjere jačanja kapaciteta hrvatske Agencije za zaštitu okoliša".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙