FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seminar za inspektore zaštite okoliša

ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva danas je u Zagrebu prirediloseminar za 50 inspektora zaštite okoliša iz cijele Hrvatske.
ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas je u Zagrebu priredilo seminar za 50 inspektora zaštite okoliša iz cijele Hrvatske.

Seminar je organiziran kako bi inspektori bili upućeni u novi Zakon o otpadu i promjene koje je unio u rad inspekcijske službe, priopćilo je Ministarstvo.

Ministrica Marina Matulović-Dropulić od inspektora je zatražila pun angažman te rekla da je osim inspekcijskog djelovanja i nadzora njihov dio posla i pomoć jedinicama lokalne i regionalne samouprave u izradi planova zaštite okoliša.

"Bez vašeg aktivnog sudjelovanja Agencija za zaštitu okoliša ne može izraditi katastar onečišćenja koji nam je polazna točka za akcije u zaštiti okoliša. Pred nama je i vrlo važan zadatak izrade izvješća o stanju okoliša", rekla je Matulović-Dropulić. Dodala je da su ti visoki ciljevi postavljeni pred inspektore važni za Hrvatsku i njezinu europsku budućnost.

Važnim je ocijenila što su inspekcije sjedinjene, jer građevinska i urbanistička inspekcija te inspekcija zaštite okoliša u mnogim slučajevima trebaju djelovati usklađeno. Rekla je kako nastoji osigurati prostor i opremu za bolji rad inspekcije te da pozdravlja napore svoje pomoćnice Josipe Blažević-Perušić u zaštiti dostojanstva inspektora. Najavila je da će se slični seminari organizirati više puta na godinu.

Ministrica Matulović-Dropulić rekla je kako je Vlada odlučna u zaštiti prostora i okoliša te da su u tome odgovorni i inspektori. Zato je Vlada lani donijela nove zakone i podzakonske akte, a ustrojen je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji snažno podupire zaštitu okoliša, podsjetila je ministrica.

Seminar je vodila pomoćnica ministrice za inspekcijske poslove Josipa Blažević-Perušić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙