FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica- Ugovori za sanaciju dvaju odlagališta otpada

VIROVITICA, 21. veljače 2005. (Hina) - U Virovitici su danas potpisaniugovori o sanaciji odlagališta otpada u tom gradu i Slatini,vrijedni po 2,5 milijuna kuna.
VIROVITICA, 21. veljače 2005. (Hina) - U Virovitici su danas potpisani ugovori o sanaciji odlagališta otpada u tom gradu i Slatini, vrijedni po 2,5 milijuna kuna.

Ugovore su potpisali direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i gradonačelnica Slatine Ksenija Plantak.

Slatina je za prvu fazu na ranijem natječaju već dobila 3,4 milijuna kuna, a Virovitica će za drugu fazu, prema riječima direktora Fonda Vinka Mladinea, dobiti još 8 do 10 milijuna kuna.

Ukupno bi u Virovitičko-podravskoj županiji Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost participirao s oko 20 milijuna kuna, u što nisu uračunata sredstva za sanaciju divljih odlagališta.

U Virovitičko-podravskoj županiji niti jedno odlagalište otpada nije uređeno po standardima, a evidentirano je stotinjak divljih odlagališta.

Prema Strategiji gospodarenja otpadom u šest općina Virovitičko-podravske županije zbog posebnog položaja, jer se nalaze uz izvore pitke vode, nije predviđeno ni jedno odlagalište otpada.

Mladineo je pohvalio aktivnosti Virovitičko-podravske županije na brizi o sanaciji odlagališta i planovima za gospodarenje otpadom. Posebno je tu izdvojio odluku o osnivanju Centra za gospodarenje otpadom i obećao novčanu pomoć Fonda u granicama mogućnosti.

"Fond će u ožujku raspisati natječaj za druge aktivnosti koje nisu vezane samo uz sanaciju i gospodarenje otpadom. To su natječaji koji će biti vezani uz projekte u gospodarstvu, a odnose se na ulaganje u smanjenje štetnih emisija u okoliš, na projekte koji su vezani na ulaganje u čistu proizvodnju i ulaganje u obnovljive izvore energije", rekao je Mladineo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙