FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Lijanovići negoduju zbog optužnice

MOSTAR, 3. ožujka 2005. (Hina) - Mesna industrija "Lijanovići" izŠirokog Brijega u četvrtak je službeno negodovala u povodu optužniceprotiv četvorice braće Ivanković-Lijanović, vlasnika ove tvrtke, akoju je u srijedu podiglo Tužiteljstvo BiH.
MOSTAR, 3. ožujka 2005. (Hina) - Mesna industrija "Lijanovići" iz Širokog Brijega u četvrtak je službeno negodovala u povodu optužnice protiv četvorice braće Ivanković-Lijanović, vlasnika ove tvrtke, a koju je u srijedu podiglo Tužiteljstvo BiH.

Mesna industrija "Lijanovići", kako se navodi u priopćenju, smatra da je "riječ o čisto montiranoj političkoj optužnici". Argumentirajući takvu tvrdnju mesna industrija Lijanovići ističe kako se optužuje samo vlasnike ove tvrtke, a po istim propisima su radile i druge mesne industrije u Bosni i Hercegovini koje se uopće ne spominje.

"Optužnica se odnosi na svu četvoricu vlasnika, iako su samo dvojica bila odgovorne osobe u društvu (poduzeću), a nigdje u svijetu, a niti prema našim (BiH) propisima ne mogu svi dioničari (suvlasnici) odgovarati za rad društva", stoji u priopćenju. Također se naglašava da se optužnica temelji na iskazu zaštićenog svjedoka koji za svoje tvrdnje, kako je navedeno u priopćenju, nema niti jednog valjanog dokaza. "Iz ovoga jasno proizlazi da je osoba (zaštićen svjedok) upitnih moralnih kvaliteta i psihičkog stanja", dodaje se u priopćenju.

Mesna industrija Lijanovići kao dokaz da se radi o političkom procesu navodi i zahtjeve međunarodne zajednice da jedan od optuženih, član predsjedništva BiH Dragan Čović, podnese ostavku i prije no što je optužnica potvrđena u Sudu BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙