FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Ustavnog suda BiH osumnjičen za primanje mita

SARAJEVO,2. veljače 2005.(Hina) - Predsjednik Ustavnog suda Bosne iHercegovine Mato Tadić saslušan je u srijedu pred tužiteljem Odjela zaborbu protiv organiziranog i gospodarskog kriminala te korupcijeMatsom Mattsonom koji vodi istragu u slučaju tvrtke "Lijanovići",osumnjičene da je koristeći političke veze izbjegla plaćanjevišemilijunskih carinskih pristojbi i poreza na meso uvezeno radidaljnje prerade.
SARAJEVO,2. veljače 2005.(Hina) - Predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić saslušan je u srijedu pred tužiteljem Odjela za borbu protiv organiziranog i gospodarskog kriminala te korupcije Matsom Mattsonom koji vodi istragu u slučaju tvrtke "Lijanovići", osumnjičene da je koristeći političke veze izbjegla plaćanje višemilijunskih carinskih pristojbi i poreza na meso uvezeno radi daljnje prerade.

Mato Tadić pod sumnjom je da je primio mito od "Lijanovića" kako bi pomogao prikrivanju ove afere a istraga ga zbog toga tretira kao potencijalnog člana "zločinačke organizacije" s kojom tužiteljstvo povezuje još dva suca Vrhovnog suda Federacije BiH kao i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Tadićev odvjetnik Nikica Gržić izjavio je novinarima u Sarajevu da je njegov branjenik odbacio sve optužbe tužitelja Mattsona smatrajući ih apsurdnim.

Gržić je dodao da se Tadića sada tereti da je od "Lijanovića" primio mito u iznosu od 200 tisuća eura.

Sumnje Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije koji djeluje pri Tužiteljstvu BiH i vode ga strani tužitelji ranije je odbacio i Dragan Čović kao i vlasnici tvrtke "Lijanovići".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙