FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terzić: Ima otvorenih pitanja s Hrvatskom, no nisu nepremostiva

MOSTAR, 2. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Vijeća ministara BiH AdnanTerzić u intervjuu mostarskom Dnevnom listu od srijede izjavio je kakou odnosima između BiH i Hrvatske ima "nekih otvorenih pitanja, ali onanisu nepremostiva i nisu ona koja mogu izazvati određene tenzijeizmeđu dvije države".
MOSTAR, 2. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Vijeća ministara BiH Adnan Terzić u intervjuu mostarskom Dnevnom listu od srijede izjavio je kako u odnosima između BiH i Hrvatske ima "nekih otvorenih pitanja, ali ona nisu nepremostiva i nisu ona koja mogu izazvati određene tenzije između dvije države".

Terzić nije precizirao na koja "otvorena pitanja" misli, no po svemu sudeći aludirao je uz ostalo na dugogodišnje sporenje Hrvatske i BiH oko statusa luke Ploče, koje je i do sada u više navata u javnim istupima isticao kao neriješen problem između dvije zemlje.

"Hrvatska je specijalne odnose koje je imala s Federacijom BiH (entitetom) prebacila na cijelu BiH i definitivno je jasno da ona, baveći se svojim europskim putem, za BiH ne predstavlja nikakvu opasnost", rekao je Terzić.

Za razliku od Hrvatske, Terzić je kritički govorio o odnosima BiH i Srbije. "Srbija još ima specijalne odnose s Republikom Srpskom i nije ih spremna prebaciti na cijelo područje BiH", kazao je Terzić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙