FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karbon-nova uklonila pet tona zabetoniranog otpada

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Tvrtka Karbon-nova iz Zaprešićauklonila je oko pet tona otpada koji je zabetonirala u temelje objektau krugu tvornice, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Tvrtka Karbon-nova iz Zaprešića uklonila je oko pet tona otpada koji je zabetonirala u temelje objekta u krugu tvornice, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Točne količine otpada, koji nije opasan, utvrdit će se nakon vaganja tijekom konačnog zbrinjavanja, dodaje se u priopćenju.

Otpad je odložen u tvorničkom krugu tzv. starom pogonu, gdje će ostati uskladišten do konačnog zbrinjavanja na zakonom propisan način.

Inspekciji Ministarstva je 28. veljače dostavljeno Izvješće ovlaštenog laboratorija o ispitivanju fizikalnih i kemijskih svojstava otpada. Utvrđeno je da sastav uzetih uzoraka otpada udovoljava uvjetima za odlaganje na odlagališta komunalnog i tehnološkog otpada, navodi Ministarstvo.

Inspekcija zaštite okoliša nastavlja nadzor nad konačnim zbrinjavanjem otpada.

Ministarstvo je potkraj siječnja priopćilo kako se opravdano sumnja da je zaprešićka tvornica Karbon-nova zabetonirala opasan otpad te je nakon prijave nevladine udruge Zelene akcije u tu tvornicu poslalo građevnu inspekciju i inspekciju zaštite okoliša. U krugu tvornice 31. svibnja prošle godine nađeno je 60 tona uskladištenog tehnološkog i opasnog opada te je Karbon-novi naređeno da ga ukloni. No, inspekcija je 25. siječnja ove godine utvrdila da je uklonjeno 30 tona tog otpada, što je i propisno dokumentirano.

Karbon-nova provodi postupak zbrinjavanja preostalih 30 tona otpada, a inspekcija Ministarstva taj postupak nadzire, navodi Ministarstvo zaštite okoliša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙