FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinskim obrtnicima milijun kuna kredita

VARAŽDIN, 28. veljače 2005. (Hina) - Varaždinski obrtnici, njih 23,lani su od Grada Varaždina i Obrtničko štedno-kreditne zadruge dobiliukupno milijun kuna kreditnih sredstava za proizvodnju, zanatske iposlovno-intelektualne usluge, te za zanate koji izumiru.
VARAŽDIN, 28. veljače 2005. (Hina) - Varaždinski obrtnici, njih 23, lani su od Grada Varaždina i Obrtničko štedno-kreditne zadruge dobili ukupno milijun kuna kreditnih sredstava za proizvodnju, zanatske i poslovno-intelektualne usluge, te za zanate koji izumiru.

Povoljni krediti odobravani su uz godišnju kamatnu stopu od tri posto, istaknuli su danas gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i javne prihode Jerka Kezele.

Umjesto prošlogodišnjih 500.000 kuna, iz gradskog će proračuna ove godine za obrtničko kreditiranje biti na raspolaganju 700.000 kuna, te se očekuje dvostruko veći kreditni fond.

Gradonačelnik Čehok je kazao da partner za formiranje kreditnog fonda neće biti Varaždinska županija (s kojom su udruženi novci 2002. godine u programu Poduzetnik 2), jer su se obrtnici žalili na kompliciranu proceduru za dobivanju kredita.

Grad Varaždin je u protekle tri godine osnovao i komunalno opremio Zonu malog poduzetništva u Jalkovcu, a ove će godine za Slobodnu zonu Varaždin izdvojiti milijun kuna za njeno dovršenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙