FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: prvi nabavni centar za manje trgovine nije zaživio

RIJEKA, 2. veljače 2005. (Hina) - Poslovanje prvog hrvatskog centra zazajedničke i povoljnije nabavke, skladištenje i prodaju roba zaobrtnike, male i srednje poduzetnike koji je u rujnu prošle godine naKukuljanovu nedaleko Rijeke osnovala riječka Trgovačka zadruga"Napredak" do sada nije bilo uspješno, pa je taj nabavni centar umirovanju, a njegovo skladište površine 1050 četvornih metara prazno.
RIJEKA, 2. veljače 2005. (Hina) - Poslovanje prvog hrvatskog centra za zajedničke i povoljnije nabavke, skladištenje i prodaju roba za obrtnike, male i srednje poduzetnike koji je u rujnu prošle godine na Kukuljanovu nedaleko Rijeke osnovala riječka Trgovačka zadruga "Napredak" do sada nije bilo uspješno, pa je taj nabavni centar u mirovanju, a njegovo skladište površine 1050 četvornih metara prazno.

Kazao je to za Hinu predsjednik Uprave "Napretka" Ljubo Radović te istaknuo da je glavna zapreka za rad nabavnog centra to što strateški domaći proizvođači, uglavnom prehrambenih proizvoda, ne omogućuju Zadruzi iste pogodnosti pri nabavci većih količina roba kakve daju velikim trgovačkim centrima.

Na upit o kojim je velikim proizvođačima riječ Radović je rekao da ih za sada ne želi navoditi te dodao da ti proizvođači omogućuju povoljnije uvjete trgovačkim centrima, i domaćim i u stranom vlasništvu, ali ne i nabavnom centru za manje trgovce.

Nabavni centar i skladište Trgovačke zadruge "Napredak" nalazi se u poslovnoj zoni na Kukuljanovu nedaleko Rijeke. Skladište je namijenjeno za zajedničku nabavku, skladištenje i distribuciju pretežito prehrambenih proizvoda za potrebe oko 150 članova Zadruge - malih trgovaca, malih i srednjih poduzetnika i proizvođača hrane i pića.

Osnivanje nabavnog centra poduprlo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatska gospodarska komora.

Zajednički pristup dobavljačima trebao je omogućiti nabavku i plasman roba po uvjetima koje ostvaruju veliki trgovački centri, što bi kupcima omogućilo da u manjim trgovinama kupuju namirnice po povoljnijim cijenama.

Radović je naglasio da se objedinjena nabavka roba za manje trgovce ipak provodi jer manji domaći proizvođači ipak omogućuju niže nabavne cijene za veće količine roba, odnosno iste ili niže cijene od cijena za trgovačke centre. U organizaciji Zadruge ti se proizvodi izravno distribuiraju do manjih trgovaca.

Trgovačka zadruga "Napredak" planirala je razvoj sličnih nabavnih centara i u drugim gradovima, ali će članovi Zadruge, zbog nastalih problema, razmotriti daljni rad i postojećeg nabavnog centra na Kukuljanovu, kazao je predsjednik Uprave Trgovačke zadruge "Napredak" Ljubo Radović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙