FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski i slovenski obrtnici pozivaju vlade da riješe problem prijevoznika

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Predsjednici Hrvatske obrtničkekomore (HOK) Stjepan Šafran i Obrtne zbornice Slovenije Miroslav Klunzatražili su danas od hrvatskog i slovenskog premijera, Ive Sanadera iJaneza janše, da se što hitnije i sporazumno riješi nastali spor ucestovnom prijevozu tereta za treće države iz Slovenije odnosnoHrvatske.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Predsjednici Hrvatske obrtničke komore (HOK) Stjepan Šafran i Obrtne zbornice Slovenije Miroslav Klun zatražili su danas od hrvatskog i slovenskog premijera, Ive Sanadera i Janeza janše, da se što hitnije i sporazumno riješi nastali spor u cestovnom prijevozu tereta za treće države iz Slovenije odnosno Hrvatske.

Šafran i Klun pozivaju administracije dviju vlada da ulože maksimalne napore i dobru volju u traženju brzog rješenja te na taj način olakšaju posao tisućama prijevoznika Slovenije i Hrvatske u obavljanju njihova posla.

U zajedničkom pismu, čelnici dviju obrtničkih komora podsjećaju da hrvatski i slovenski obrtnici i njihove komore desetljećima dobro surađuju.

Prenosi se i zabrinutost kolega, obrtnika prijevoznika, za nastalom situacijom te se nadaju da će se vlade obje zemlje zauzeti za brzo rješenje nastalog spora.

Hrvatski prijevoznici, prema novim slovenskim propisima, od 4. veljače mogu obavljati prijevoz tereta između Slovenije i drugih država članica EU samo na temelju CEMT dozvola, a dozvole za treće zemlje mogu koristiti samo za obavljanje prijevoza tereta između Slovenije i država koje nisu članice EU.

Od 17. veljače Hrvatska je uvela isti režim, pa tako slovenski prijevoznici prijevoz tereta iz Hrvatske za treće države mogu obavljati na jednak način kao i hrvatski prijevoznici iz Slovenije. Na temelju hrvatskih dozvola moći će obavljati prijevoz između RH i država koje nisu članice EU, dok će prijevoz tereta između Hrvatske i država članica EU slovenski prijevoznici moći obavljati samo na temelju CEMT dozvola (dozvola Europske konferencije ministara prometa).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙