FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ženska mreža Hrvatske najavila prosvjed za Dan žena

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske, koja okuplja46 udruga, najavila je danas da će na Međunarodni dan žena, 8. ožujkaorganizirati prosvjed pred Hrvatskim saborom i Vladom u Zagrebu zbogmogućnosti da se ukinu neka stečena prava žena u Hrvatskoj.
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske, koja okuplja 46 udruga, najavila je danas da će na Međunarodni dan žena, 8. ožujka organizirati prosvjed pred Hrvatskim saborom i Vladom u Zagrebu zbog mogućnosti da se ukinu neka stečena prava žena u Hrvatskoj.

Predstavnice ženskih udruga prosvjedovat će na Trgu sv. Marka zbog mogućeg ukidanja reproduktivnog prava na medicinski potpomognutu oplodnju i prava na pobačaj, izjavila je danas za Hinu glavna koordinatorica ŽNH Bojana Genov.

Prosvjedovat će, rekla je Genov, i protiv diskriminacije žena pri zapošljavanju, u plaći i napredovanju, zbog čega ih je, kako je istaknula, manje na pozicijama moći i odlučivanja.

Izvijestila je također da je ŽMH poslao otvoreno pismo predsjedniku Stjepanu Mesiću i predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu, s pozivom da svojim političkim radom i inicijativama te poticanjem izvršne i zakonodavne vlasti pridonesu provedbi ustavne odredbe o ravnopravnosti spolova.

U pismu Ženska mreža predlaže također da se Međunarodni dan žena obilježi prigodno te da se dosljedno provode UN-ove konvencije i povelje o ukidanju svih oblika diskriminacije žena i obvezatni dokumenti o tome u postupku uključivanja u Europsku uniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙