FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga za odnose s javnošću osuđuje navodno uhođenje svojih članica

ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska udruga za odnose s javnošćuu današnjem priopćenju najoštrije osuđuje što su njihove članiceDanijela Barišić, pročelnica Odjela za informiranje i glasnogovornicaPredsjednika Republike te Zinka Bardić, bivša glasnogovornica MUP-a,"bile predmet obrade Protuobavještajne agencije (POA), samo zato štosu radile svoj posao".
ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska udruga za odnose s javnošću u današnjem priopćenju najoštrije osuđuje što su njihove članice Danijela Barišić, pročelnica Odjela za informiranje i glasnogovornica Predsjednika Republike te Zinka Bardić, bivša glasnogovornica MUP-a, "bile predmet obrade Protuobavještajne agencije (POA), samo zato što su radile svoj posao".

"Nadali smo se da je Hrvatska postala zrelom i običnom demokratskom zemljom u kojoj sve njezine institucije i službe, pa bile one i tajne, transparentno i zakonito obavljaju svoj posao", stoji u priopćenju.

U Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću ističu da ne znaju kako bi Danijela Barišić i Zinka Bardić pri obavljanju svog posla mogle naštetiti nacionalnoj sigurnosti. Stoga, od nadležnih institucija, prije svega Sabora, traže poduzimanje svih koraka kako bi se utvrdili odgovorni i kako se slične situacije ne bi ponovile.

Tjednik "Globus" u posljednja je dva broja objavio dokumente POA-e iz kojih je, kako piše tjednik, vidljivo da je ta služba prisluškivala Danijelu Barišić i Zinku Bardić zbog veze s novinarima koje POA u svojim izvješćima sumnjiči da su sudjelovali u medijsko-obavještajnoj kampanji protiv Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙