FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush i Halle Berry dobitnici zlatnih malina

LOS ANGELES, 27. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge W. Bush dobitnik je Zlatne maline u kategoriji najgoreg glumcagodine, što je zaslužio svojim "nastupom" u dokumentarnom filmuMichaela Moorea "Fahrenheit 9/11", dok je isto "priznanje" u ženskojkonkurenciji osvojila Halle Berry za naslovnu ulogu u filmu"Catwoman".
LOS ANGELES, 27. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W. Bush dobitnik je Zlatne maline u kategoriji najgoreg glumca godine, što je zaslužio svojim "nastupom" u dokumentarnom filmu Michaela Moorea "Fahrenheit 9/11", dok je isto "priznanje" u ženskoj konkurenciji osvojila Halle Berry za naslovnu ulogu u filmu "Catwoman".

Dobitnici Zlatnih malina za najgora filmska ostvarenja tradicionalno se proglašavaju večer uoči dodjele Oscara, ove godine već po 25. put. O dobitnicima odlučuje 675 članova Fondacije Zlatna malina, a radi se uglavnom o pripadnicima filmske industrije, filmskim kritičarima i filmofilima s područja Los Angelesa.

Osim Zlatne maline za Halle Berry, film "Catwoman" je također odnio neslavnu titulu najgoreg filma godine, a režirao ga je i najgori redatelj i to po najgorem scenariju.

George W. Bush nije samo najgori glumac godine, već čini i polovinu najgoreg filmskog para, zajedno sa svojom državnom tajnicom Condoleezzom Rice, također u "Fahrenheitu 9/11".

Iz tog dokumentarca stižu i "nagrađeni" za najgore sporedne uloge. Maline su, naime, pripale američkom ministru obrane Donaldu Rumsfeldu i pjevačici Britney Spears.

No, na vječnoj listi dobitnika Zlatnih malina ispred svih i dalje je Sylvester Stallone, koji ih je u dosadašnjoj karijeri sakupio deset, uključujući i prigodnu za najgoreg glumca stoljeća. Na listi ga slijedi Madonna s devet malina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙