FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAT: sutra potpisivanje koncesijskog ugovora s Tele2

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska agencija zatelekomunikacije (HAT) potpisat će u utorak, 1. veljače, sašvedsko-hrvatskom tvrtkom Tele2 ugovor za kombiniranu koncesiju drugei treće generacije mobilne telefonije (GSM/UMTS), kojim ta tvrtkapostaje treći hrvatski operater mobilne telefonije, doznaje se izAgencije i Tele2.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za telekomunikacije (HAT) potpisat će u utorak, 1. veljače, sa švedsko-hrvatskom tvrtkom Tele2 ugovor za kombiniranu koncesiju druge i treće generacije mobilne telefonije (GSM/UMTS), kojim ta tvrtka postaje treći hrvatski operater mobilne telefonije, doznaje se iz Agencije i Tele2.

Potpisivanje ugovora održat će se u poslijepodnevnim satima i neće, kako su kazali iz Agencije, biti otvoreno za javnost, nego će po potpisivanju objaviti priopćenje.

Iz tvrtke Tele2, čiju ponudu zastupa švedsko-hrvatski konzorcij "Treća sreća", su pak najavili da će o ugovoru i o svojim planovima za pokretanje treće hrvatske mobilne mreže javnost izvijestiti u srijedu, 2. veljače, na konferenciji za novinare.

Navedenim konzorcijem, kojeg osim švedskog mobilnog operatera Tele2 čine devet hrvatskih tvrtki (Jamnica, Dalekovod, Fima Holding, Croatia osiguranje, Nexe Grupa, Konstruktor inženjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske i Privredna banka Zagreb) koordinira investicijski fond "Quaestus Private Eqiuty Partneri" iz Zagreba.

Kombinirana koncesija GSM/UMTS tvrtki Tele2 je odlukom Vijeća Agencije dodijeljena 22. prosinca prošle godine na drugom lanjskom natječaju za koncesije u mobilnoj telefoniji.

Tele2 je tu koncesiju dobio na 20 godina, za što će za prvu godinu rada izdvojiti 172 milijuna kuna, dok će za svaku iduću godinu rada plaćati naknadu od 1 posto od ukupnog prihoda.

Iz Agencije dodaju da je Tele2 ispunile sve tehničke uvjete za potpisivanje koncesijskog ugovora te da je njegovo sutrašnje potpisivanje u skladu sa za to predviđenim rokom, kojim je određeno da je Tele2 dužna sklopiti ugovor sa Agencijom najkasnije do 2. veljače ove godine.

Ponudu Tele2 za trećeg mobilnog operatera na drugom prošlogodišnjem natječaju članovi Vijeća Agencije su prihvatili jednoglasno te ju ocijenili s ukupno 735 od mogućih 1000 bodova.

Druge dvije ponude na tom natječaju, tvrtki Match telekom i Croatia Mobile, Vijeće nije ni ocjenjivalo, jer je već pri otvaranju ponuda (3. prosinca 2004.) utvrđeno da nemaju priložene pravovaljana bankovna jamstva za iznos cijene koncesije, što je bio uvjet natječaja.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙