FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "3. maju" isporučen tanker za "Uljanik Plovidbu"

RIJEKA, 25. veljače 2005. (Hina) - U riječkom brodogradilištu "3. maj"danas je naručitelju "Uljanik Plovidbi" iz Pule četiri mjeseca prijeugovorena roka isporučen tanker za prijevoz nafte i naftnihprerađevina "Ivory Point", nosivosti 47.000 tona.
RIJEKA, 25. veljače 2005. (Hina) - U riječkom brodogradilištu "3. maj" danas je naručitelju "Uljanik Plovidbi" iz Pule četiri mjeseca prije ugovorena roka isporučen tanker za prijevoz nafte i naftnih prerađevina "Ivory Point", nosivosti 47.000 tona.

To je drugi isporučeni brod od ukupno tri tankera istih karakteristika koje riječki brodograditelji grade za tog pulskog brodara.

Tanker "Ivory Point" dugačak je 182,5 metara, širine 32,2 metra, visine 17,5 metara. Volumen spremnika je 53.990 prostornih metara, maksimalni gaz 12,2 metra, a brod može razviti brzinu od 14,6 čvorova. Glavni pogonski stroj snage 8310 kilovata izgrađen je u Tvornici motora i dizalica "3. maj".

Brod će biti certificiran kod Lloyd's Registera i Hrvatskog registra brodova, a vijorit će hrvatsku zastavu.

Direktor "3. maja" Ognjen Rukavina kazao je da se u tom brodogradilištu gradi nekoliko tankera nosivosti 47.000 tona.

Brodovi za "Uljanik Plovidbu" razlikuju se po tome što su nakon završetka gradnje klasificirani i kod Lloyd's Registera i kod Hrvatskog registra brodova, pa imaju dvojnu klasu, rekao je.

Rukavina ističe da je suradnja "3. maja" i "Uljanik Plovidbe" izuzetno dobra, što je danas i potvrđeno potpisivanjem pisma namjere za gradnju četvrtog broda istih karakteristika.

U knjizi narudžaba brodogradilišta "3. maj" sada je 15 brodova, a kapaciteti su popunjeni do kraja 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙