FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 13. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

RIJEKA - Brodograđevni stručnjak iz Rijeke Alceo Frank na tribini o budućnosti hrvatske brodogradnje ustvrdio je da "u Hrvatskoj ne postoji stvarno opredjeljenje za brodogradnju". "Razlog tome je nepostojanje strategije gospodarskog razvoja u zemlji", rekao je Frank, dugogodišnji direktor "3. Maja", a sadašnji konzul Kraljevine Norveške u Rijeci, na tribini održanoj u organizaciji Hrvatske narodne stranke. Pojasnio je da je strategija razvoja brodogradnje potrebna zbog ekonomskih, političkih i nacionalnih interesa. Frank je ustvrdio da će biti nužno pronaći institucije koje će financijski podržavati brodogradnju nakon što Hrvatska uđe u EU. Tada, rekao je, neće biti moguće izdavanja državnih jamstava za svaki ugovoreni posao brodogradilišta kao što je sada uobičajeno.

ZAGREB - Dvojica poznanika sinoć između 20 i 21 sat u stanu u Ulici Crvenog križa u Zagrebu ubili su studenta Antu Vukelića (22) iz Labina, izvijestila je zagrebačka policija. Dvojica osumnjičenih s Vukelićem su već duže vrijeme imali nekih "neraščišćenih računa". Nakon verbalnog sukoba osumnjičeni 23-godišnjak je udario Vukelića nepoznatim predmetom po glavi i vezao ga samoljepljivom trakom za stolicu. Potom su ga obojica osumnjičenih nožem i sjekirom više desetaka puta udarili i uboli u prsište, leđa, vrat i glavu. Buku u tom stanu čuo je susjed, pa je pozvonio na vrata, što je iskoristio ozlijeđeni Vukelić, podigao se s poda te izišao na balkon od kuda je najvjerojatnije pao ili se bacio s petog kata preko ograde na travnatu površinu, gdje je preminuo.

KARLOVAC - Tridesetšestogodišnji Željko Milčić preminuo je jučer nekoliko sati nakon što je pao u rijeku Koranu koju je pokušao prijeći u zaleđenom dijelu, izvijestila je danas karlovačka policija. Milčić, iz karlovačkog predgrađa Ladvenjak, pokušao je oko 12,30 u Vukmanićkom Cerovcu prijeći rijeku Koranu u zamrznutom dijelu, ali je pao u hladnu vodu, te je unatoč liječničkoj intervenciji preminuo u Općoj bolnici Karlovac u 15,50 sati, stoji u priopćenju PU karlovačke. U priopćenju se navodi da je prema izjavi dežurne liječnice smrt nastupila uslijed pothlađenosti pospješene većom količinom alkohola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙