FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Scheffer za tješnje veze s Izraelom u borbi protiv terorizma

JERUZALEM, 24. veljače 2005. (Hina/Reuters) - NATO bi trebao ojačatisigurnosnu suradnju s Izraelom u borbi protiv globalnog terorizma,izjavio je u utorak glavni tajnik NATO-a Jaaap de Hoop Schefferobraćajući se novinarima nakon sastanka s izraelskim ministromvanjskih poslova Silvanom Shalomom
JERUZALEM, 24. veljače 2005. (Hina/Reuters) - NATO bi trebao ojačati sigurnosnu suradnju s Izraelom u borbi protiv globalnog terorizma, izjavio je u utorak glavni tajnik NATO-a Jaaap de Hoop Scheffer obraćajući se novinarima nakon sastanka s izraelskim ministrom vanjskih poslova Silvanom Shalomom

Scheffer je dao naslutiti da će o tome razgovarati s veleposlanicima 26 članica Sjeveroatlanskog saveza kada se vrati u Bruxelles.

"Tko sam ja da bi izraelskim dužnosnicima i građanima objašnjavao što znači živjeti uz prijetnju terorizma", rekao je Scheffer. "To je globalna prijetnja protiv koje se moramo zajedno boriti", dodao je.

Scheffer je prvi glavni tajnik NATO-a koji je službeno posjetio Izrael u sklopu turneje po regiji posvećene pitanjima globalne sigurnosti.

"Vjerujemo da će tješnje veze NATO-a s zemljama na Bliskom istoku osnažiti naše napore za promoviranjem miroljubivih odnosa između Izraela i naših arapskih susjeda, na dobrobit svih", rekao je izraelski ministar Shalom.

Scheffer nije precizirao hoće li savez imati neku ulogu u budućem bliskoistočnom mirovnom sporazumu kako se nagađalo nakon što su palestinski predsjednk Mahmoud Abbas i izraelski premijer Ariel Sharon proglasili prekid vatre na summitu 8. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙