FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Završena konferencija o borbi protiv terorizma

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Porukama o potrebi međunarodnesuradnje i partnerske uloge Hrvatske u borbi protiv globalnogaterorizma završila je u utorak u Zagrebu dvodnevna konferencija osustavnome pristupu borbi protiv terorizma.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Porukama o potrebi međunarodne suradnje i partnerske uloge Hrvatske u borbi protiv globalnoga terorizma završila je u utorak u Zagrebu dvodnevna konferencija o sustavnome pristupu borbi protiv terorizma.

Prema riječima Krunoslava Antoliša, predsjednika organizacijskoga odbora konferencije, dvodnevna je konferencija pokazala kako se partnerska uloga Hrvatske na planu borbe protiv globalnoga terorizma može jačati znanstveno-stručnim prosudbama i na znanju utemeljenim konceptima.

Potrebno je potaknuti međunarodnu suradnju na planu borbe protiv terorizma kroz zajedničke projekte s partnerskim zemljama, rekao je Antoliš.

Antoliš je naglasio i želju Hrvatske da se nominira za domaćina godišnje konferencije Konzorcija vojnih akademija i instituta za sigurnosne studije u sklopu Partnerstva za mir u lipnju 2006., a u sklopu priprema za pristupanje NATO-u, čemu se, kako je rekao, Hrvatska nada u 2007.

Nužno je potaknuti i inicijativu koncepcijskoga osmišljavanja sustava nacionalne sigurnosti u sklopu borbe protiv globalnoga terorizma, te osmišljavanja organizacijskih i zakonskih preduvjeta za to, a treba uzimati u obzir vrijednosti temeljnih ljudskih prava, rekao je Antoliš na kraju konferencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙