FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD pozdravio prekid vatre između Izraela i Palestinaca

WASHINGTON,8. veljače 2005.(Hina) - Sjedinjene Države su u utorakpozdravile objavu izraelskih i palestinskih čelnika o prekidu vatrekao važan korak na putu ka miru na Bliskom istoku.
WASHINGTON,8. veljače 2005.(Hina) - Sjedinjene Države su u utorak pozdravile objavu izraelskih i palestinskih čelnika o prekidu vatre kao važan korak na putu ka miru na Bliskom istoku.

Izraelski premijer Ariel Sharon i palestinski predsjednik Mahmoud Abbas objavili su u utorak na summitu u egipatskom Šarm el-Šeiku kako će obustaviti međusobno nasilje i napade između Izraela i Palestinaca.

Zamjenik glasnogovornika State Departmenta Adama Ereli rekao je kako su Sjedinjene Države "veoma ohrabrene hrabrim čelništvom" koje su pokazali Abbas i Sharon.

"Prekid nasilja i terorizma objavljen danas je važan korak na putu k demontiranju terorističke infrastrukture na koju pozivaju 'mirovne smjernice'" mirovni plan za Bliski istok", rekao je novinarima Ereli.

Bijela kuća je također pohvalila Abbasovu i Sharonovu objavu.

"Prekid nasilja i terorizma su važni koraci na putu okončanja terorizma u regiji i demontaži terorističke infrastrukture", rekao je novinarima glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan.

McClellan je dodao kako će Sjedinjene Države nastaviti pomagati dvjema stranama da krenu naprijed u postizanju mira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙