FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mofaz upozorava na atentate

JERUZALEM, 7. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar obraneShaoul Mofaz upozorio je na pokušaje radikalnih organizacija da izveduatentate kojima bi potkopali summit čije je održavanje predviđeno uutorak u Sharm el-Sheiku u Egiptu, izvijestili su u ponedjeljakizraelski mediji.
JERUZALEM, 7. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar obrane Shaoul Mofaz upozorio je na pokušaje radikalnih organizacija da izvedu atentate kojima bi potkopali summit čije je održavanje predviđeno u utorak u Sharm el-Sheiku u Egiptu, izvijestili su u ponedjeljak izraelski mediji.

Na summitu se trebaju sastati izraelski premijer Ariel Sharon i predsjednik palestinske samouprave Mahmud Abas pod pokroviteljstvom egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka. Pozvan je i jordanski kralj Abdulah II.

"Terorističke organizacije će pokušati minirati taj summit", rekao je on dan ranije na tjednom sastanku vlade.

"Abas je rasporedio svoje policajce u pojasu Gaze, ali ta mjera nema veze s politikom aktivne borbe protiv terorizma koju od njega očekujemo", dodao je.

Mofaz je također rekao da raspolaže informacijama prema kojima Hamas i Islamski džihad, dva palestinska radikalna pokreta, kao i šijitski libanonski Hezbolah žele izvesti veći atentat na Izrael.

Mofaz je potvrdio da će 500 palestinskih zatvorenika, "koji nisu okrvavili ruke", biti oslobođeno nakon summita u Sharm el-Sheiku i još 400 kasnije.

On je precizirao da je Izrael također pristao "kao osobnu gestu prema Abu Mazenu (Mahmudu Abasu) i Mohamedu Dahlaneu (bivšem palestinskom ministru sigurnosti) pustiti i Kasama Bargutija, sina Marwana Bargutija i još jednog aktivistu.

Marwan Barghuti (45), glavni tajnik Fataha na Zapadnoj obali, uhićen je u travnju 2003. i u lipnju 2004. ga je izraelski sud osudio na pet doživotnih zatvorskih kazni zbog upletenosti u nekoliko anti-izraelskih atentata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙