FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni tajnik NATO-a u Izraelu

TEL AVIV, 24. veljače 2005. (Hina/dpa) - NATO-ove mirovne snage moglebi biti razmještene u Izraelu samo kada bi Izraelci i Palestincipotpisali mirovni sporazum, rekao je glavni tajnik NATO-a Jaap de HoopScheffer u intervjuu objavljenom u utorak.
TEL AVIV, 24. veljače 2005. (Hina/dpa) - NATO-ove mirovne snage mogle bi biti razmještene u Izraelu samo kada bi Izraelci i Palestinci potpisali mirovni sporazum, rekao je glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer u intervjuu objavljenom u utorak.

Razmještanje snaga bilo bi moguće samo kada bi obje strane pristale na vojnu nazočnost i kada bi Vijeće sigurnosti UN-a podržalo zahtjev, rekao je glavni tajnik NATO-a za Haaretz.

"Sam mirovni proces trenutačno nije na dnevnom redu NATO-a", rekao je.

"Postignu li ipak dvije strane u sukobu mirovni sporazum i zatraže li neku vrstu NATO-ove pomoći u ostarivanju ciljeva tog sporazuma, uz mandat UN-a, NATO bi morao razmotriti takav zahtjev", rekao je.

De Hoop Scheffer sastat će se u četvrtak s izraelskim premijerom Arielom Sharonom, ministrom vanjskih poslova Silvanom Shalomom i načelnikom oružanih snaga Mosheom Ya'alonom. Razgovori će biti posvećeni jačanju suradnje između Izraela i NATO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙