FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snow: Američko gospodarstvo u 'dobroj formi'

WASHINGTON, 24. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američki ministar financijaJohn Snow kazao je da je najveće svjetsko gospodarstvo u dobrom stanjute da se inflacija drži pod kontrolom.
WASHINGTON, 24. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američki ministar financija John Snow kazao je da je najveće svjetsko gospodarstvo u dobrom stanju te da se inflacija drži pod kontrolom.

On je razgovarao s novinarima u američkom ministarstvu financija po objavi najnovijeg podatka vlade o rastu potrošačkih cijena od svega 0,1 posto u siječnju, budući su snižavanja cijena energenata pomogla nadoknaditi druga poskupljenja.

"Gospodarstvo je u dobroj formi", kazao je Snow dodavši kako je niska inflacija potvrđena najnovijim indeksom potrošačkih cijena.

Osvrnuvši se na aktivnosti u gospodarstvu, Snow je istaknuo da su Sjedinjene Države u posljednje vrijeme pokazale robustan rast. Rast američkog BDP-a u četvrtom je tromjesečju ponešto usporen, na 3,1 posto godišnje, najnižu stopu u posljednjih sedam tromjesečja te ispod očekivanja ekonomista koja su se uglavnom kretala oko 3,5 posto. No, u čitavoj 2004. gospodarstvo je poraslo za 4,4 posto, bilježeći najbrži rast od 1999.

"2004. je bila očito velika prekretnica za gospodarstvo", kazao je Snow. No, rast je dijelom otežan golemim američkim trgovinskim i proračunskim manjkovima. "Shvaćamo da se trebamo nastaviti fokusirati na manjkove. Moramo osigurati praćenje potrošnje i njezino ograničavanje", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙