FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Područni ured HBOR-a u Osijeku

OSIJEK,15. veljače(Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR)otvorila je danas u Osijeku područni ured, treći ured te banke uHrvatskoj, koji će obuhvaćati područja pet slavonskih županija.
OSIJEK,15. veljače(Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) otvorila je danas u Osijeku područni ured, treći ured te banke u Hrvatskoj, koji će obuhvaćati područja pet slavonskih županija.

Predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev, podsjetivši da su uredi otvoreni i u Splitu i Puli, najavio je do ljeta otvaranje još dva ureda, u Gospiću i i Rijeci.

Svrha otvaranja područnih ureda je približavanje korisnicima kredita, povezivanje malog i srednjeg poduzetništva s poslovnim bankama te stvaranje kvalitetnije suradnje između HBOR-a i krajnjih korisnika, kazao je Kovačev.

HBOR je na području istočne Slavonije do sada realizirao oko 3,2 milijarde kuna različitih plasmana, od čega oko 1,2 milijarde kuna u Osječko-baranjskoj županiji, istaknuo je Kovačev.

Predstavio je i novi program kreditiranja pripreme turističke sezone, u sklopu kojeg će se isključivo financirati nabava hrvatskih proizvoda, kako bi se poboljšala dosadašnja nedovoljna suradnja između hrvatskih hotelijera i proizvođača hrane. U suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva pokrenut je program financiranja govedarstva te podizanja dugogodišnjih nasada maslinika, vinograda te ostalih voćaka, uz kamatnu stopu od 4 posto, rekao je Kovačev.

HBOR-ova najveća kamata sa 7 posto godišnje smanjena je nedavno na 6 posto, a za područja od posebne državne skrbi i otoke sa 5 na 4 posto.

Predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev danas će u osječkoj Županijskoj komori predstaviti HBOR-ove aktivnosti te nove kreditne programe.

(Hina) xivuc ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙