FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Bjelovar potpisao sporazum s USAID-om

BJELOVAR, 7. veljače 2005. (Hina) - Poslovni park Bjelovar iDAI/Nathan Group, koju zastupa USAID, potpisali su Sporazum opartnerstvu za tehničku potporu u sklopu Projekta jačanja maloggospodarstva pod nazivom Poduzetna Hrvatska.
BJELOVAR, 7. veljače 2005. (Hina) - Poslovni park Bjelovar i DAI/Nathan Group, koju zastupa USAID, potpisali su Sporazum o partnerstvu za tehničku potporu u sklopu Projekta jačanja malog gospodarstva pod nazivom Poduzetna Hrvatska.

Sporazumom je određena odgovornost obiju strana u pružanju tehničke potpore tvrtkama i poduzetnicima s kojima surađuje Poslovni park Bjelovar, s ciljem povećanja ulaganja, zapošljavanja i profitabilnosti u tvrtkama.

Voditelj misije USAID-a u Hrvatskoj Williams Jefferson, koji je uz gradonačelnicu Bjelovara Đurđu Adlešić potpisao Sporazum, izrazio je nadu kako će to omogućiti daljnje smanjivanje nezaposlenosti, što je jedan od ključnih ciljeva Hrvatske.

Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Gradom Bjelovara čije je vodstvo s gradonačelnicom Đurđom Adlešić, kako je rekao, od početka pokazalo da zna kuda ide i što želi, te da su rezultati vidljivi jer su otvorene nove poduzetničke zone, nove tvrtke te su povećana ulaganja.

Jefferson je napomenuo da USAID pomaže na nekoliko područja, kao što su tehnička pomoć u razvoju proizvoda i tržišta, pristupu financiranju i kreditiranju, privlačenju stranog kapitala i edukaciji.

Đurđa Adlešić je kazala kako je suradnja s USAID-om počela prije četiri godine jer je USAID procijenio da Bjelovar može pratiti projekte koje provode u Hrvatskoj te kako je u te četiri godine grad uz njegovu pomoć puno napravio na podizanju svoje konkurentnosti o kojoj se sad puno govori uoči ulaska u EU.

Dodala je kako je grad osnovao i Gospodarsko vijeće u kojemu su nestranački stručnjaci koji su stvarali poduzetničku klimu i utjecali na smanjenje nezaposlenosti. Spomenula je i kako Poduzetnički inkubator u Bjelovaru ima sedam korisnika od kojih četiri obrta i tri trgovačka društva. Napomenula je da je u pripremi Poduzetnički inkubator za proizvodne djelatnosti, ispitivanje potreba za znanjima i vještinama u gospodarstvu Bjelovarsko-bilogorske županije te za partnerstvo s austrijskim i talijanskim gospodarstvenicima, a glavna zadaća je privlačenje stranih ulagača za Slobodnu zonu Bjelovar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙