FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

5 milijuna kuna za poduzetnike Šibenika

ŠIBENIK, 8. veljače 2005. (Hina) - Gradonačelnica Šibenika NedjeljkaKlarić i direktor Profitnog centra Erste&Steirmarkische banke uŠibeniku Joško Bačelić potpisali su danas Ugovor o poslovnoj suradnjina programu "Šibenik-grad novog gospodarstva", prema kojem će se zakreditiranje poduzetnika osigurati 5 milijuna kuna.
ŠIBENIK, 8. veljače 2005. (Hina) - Gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić i direktor Profitnog centra Erste&Steirmarkische banke u Šibeniku Joško Bačelić potpisali su danas Ugovor o poslovnoj suradnji na programu "Šibenik-grad novog gospodarstva", prema kojem će se za kreditiranje poduzetnika osigurati 5 milijuna kuna.

Riječ je o kreditnom programu namijenjenom kreditiranju poduzetnika sa sjedištem u Šibeniku i onih koji ulažu u poduzetničku djelatnost na širem gradskom području.

Zajmovi će se, po riječima gradonačelnice, odobravati za izgradnju, dogradnju, kupnju ili preuređenje poslovnih objekata, refinanciranje postojećih kredita, nabavu opreme, osnovnih sredstava, vozila ili plovila za obavljanje poduzetničke djelatnosti, trajna obrtna sredstva, te za unapređenje poslovanja.

Krediti se neće moći dobiti za kupnju udjela u trgovačkim društvima, ili za ulaganje u kockarnice, igračnice i vrijednosnice, kao i za financiranje ekološki neprihvatljivih projekata, istaknuto je.

Jedan od ciljeva ovog kreditnog programa svakako je povećanje broja radnih mjesta u Šibeniku, kazala je Klarić.

Poduzetnička linija "Šibenik-grad novog gospodarstva" ima i pet potprograma, među kojima i "strat up", kreditni program za poduzetnike početnike, kazao je Bačelić.

Dodao je da će se zajmovi odobravati na rok od 10 ili 12 godina, ovisno o namjeni, uz poček otplate od jedne ili dvije godine, uz kamatnu stopu od 6,1 posto. Poduzetnici neće moći dignuti manje od 5 tisuća eura zajma, a visina odobrenog iznosa ovisit će o sposobnosti i kvaliteti poduzetnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙