FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Naklada MD predstavila četiri nove knjige pjesama

ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Naklada MD predstavila je danas ubiblioteci "Quorum" četiri nove knjige pjesama domaćih autora -Aleksandre Orlić, Igra Čumandre, Maria Dabe i Vesne Bige.
ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Naklada MD predstavila je danas u biblioteci "Quorum" četiri nove knjige pjesama domaćih autora - Aleksandre Orlić, Igra Čumandre, Maria Dabe i Vesne Bige.

Knjige je predstavio urednik Naklade MD Miroslav Mićanović koji je primijetio da je stanje s poezijom alarmantno, iako se tržište demokratiziralo.

U Nakladi MD uglavnom takve knjige i objavljujemo, što upućuje na važnost i vitalnost suvremenog hrvatskog pjesništva, a ne "autističnost", rekao je Mićanović zauzevši se za čitanje domaćih autora.

Orlić, Čumandra, Dabo i Biga na različite načine, jezično, tematski i poetički raznorodno, iscrtavaju svijet poezije, a svojim senzibilnostima i pjesničkim interesima nude pouzdan i uzbudljiv užitak.

"Ispod kapaka druge rase" naziv je zbirke pjesama Vesne Bige koja je pjesme podijelila u tri ciklusa - pjesme o riječima, o raspoloženju i putovanjima.

Ta zbirka daje hrvatskom pjesništvu ponekad zaboravljenu mjeru i osjećaj za važnost pjesničkog govora, poručuju urednici.

Zbirka "Trbuh crnog bombardera" Igora Čumandre nastala je na putu od periferije do centra Zagreba. Pisana je kao lirska priča "heroja kvarta", a njegova poezija u neskladu je s romantičnom čežnjom za ljubavlju i grubošću zbilje.

Naziv zbirke pjesama Aleksandre Orlić "U mjerilu 1:100 000" aluzija je na šansu da se ostvari ljubav. Kako je rekla sama pjesnikinja, to je zbirka o "urbano-ljubavno-tužnim pjesmama i ljubavnom trokutu".

Mario Dabo rekao je kako se najnovijom zbirkom pjesma "Poluvrijeme na benzinskoj crpki Hilversum" želio približiti čitateljima na lakši, čitljiviji i razumljiviji način.

Puna ironije, jetkosti i neskrivenog cinizma njegova poezija živi između ludila i i lirske nježnosti, kažu urednici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙