FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drago Štambuk dobitnik nagrade "Josip Sever"

ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Nagradu "Josip Sever" za najboljuknjigu u 2004., koju dodjeljuje zagrebačka samostalna udruga "Jutropoezije", dobio je pjesnik Drago Štambuk za knjigu kratkih lirskihpjesama "Mirula".
ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Nagradu "Josip Sever" za najbolju knjigu u 2004., koju dodjeljuje zagrebačka samostalna udruga "Jutro poezije", dobio je pjesnik Drago Štambuk za knjigu kratkih lirskih pjesama "Mirula".

Njemu će nagrada biti uručena 29. siječnja u 11 sati u gostionici "Pod starim krovovima" na zagrebačkom Gornjem gradu.

Mirula je ugrožena vrsta ptice karakteristične za dalmatinske otoke, objasnio je autor zbirke.

Drago Štambuk rođen je u Selcima na Braču 1950., a do sada je objavio petnaestak knjiga pjesama. U njima Štambuk piše o rodnom Braču, Bogu, ljubavi, smrti i domovini, a susreće se i sa svjetskim kulturama. Za Domovinskog rata u Londonu na Trafalgar Squareu organizirao je skup protiv agresije na Hrvatsku.

Tribina "Jutro poezije" ima dugu tradiciju u Zagrebu, a od utemeljenja 1964. kroz nju su se profilirala mnoga pjesnička imena hrvatske književnost, istaknuo je voditelj programa "Jutra poezije" Saša Meršinjak.

Josip Sever (1938.-1989.), pjesnik i prevoditelj, gimnaziju je završio u Zagrebu, a filozofiju je studirao u Zagrebu i Pekingu.

Nagradom "Josip Sever" do sada su nagrađeni Zvonimir Mrkonjić, Vlado Gotovac, Lidija Bajuk, Diana Burazer i Vesna Krmpotić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙