FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Bjažićeva zbirka pjesama "Zlarinski čaiku"

ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - "Zlarinski čaiku", najnoviju zbirkupjesama novinara i pjesnika Mladena Bjažića predstavili su danas natribini Društva hrvatskih književnika u Zagrebu urednik knjige BorbenVladović i književnik Milan Rakovac.
ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - "Zlarinski čaiku", najnoviju zbirku pjesama novinara i pjesnika Mladena Bjažića predstavili su danas na tribini Društva hrvatskih književnika u Zagrebu urednik knjige Borben Vladović i književnik Milan Rakovac.

Voditelj tribine Sead Begović uvodno je rekao kako su Bjažićeve pjesme "ošamućene zavičajnošću".

Vladović je napomenuo kako je Bjažić zlarinski dijalektalni govor pretočio u poetski izričaj. Društvovni vid njegove poezije značajka je svih naših otoka, dodao je.

"Najbolje će mo se očuvati ako njegujemo svoju autohtonu kulturu", napomenuo je Rakovac i dodao kako se za razliku od gradskih sredina čakavština uglavnom očuvala još na otocima.

Knjiga "Zlarinski čaiku" (187 str.) je sastavljena od od četiri poetska dijela - zlarinski čaiku, eroiku, život u ljubavi i šibenski spomenar.

Književnik Mladen Bjažić (1924.) objavio je više knjiga pjesama, priča, romana, a među njima i zbirku čakavskih pjesama "Ispo' leroja".

"Zlarinski čaiku" objavljena je u Maloj knjižnici Društva hrvatskih književnika.

Stihove iz knjige govorio je dramski umjetnik Žarko Potočnjak i autor.

(Hina) xmk ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙