FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ADAC na CBR-u dodijelio priznanje kampu Poljana na Malom Lošinju

MUENCHEN, 20. veljače 2005. (Hina) - Njemački auto-klub ADAC dodijelioje u nedjelju na turističkom sajmu CBR 2005, koji se u Muenchenuodržava do 23. veljače, nagradu "Žuta tabla" hrvatskom kampu Poljanaiz Malog Lošinja, kao najviše priznanje koje ADAC-ova inspekcija možedati jednom kampu.
MUENCHEN, 20. veljače 2005. (Hina) - Njemački auto-klub ADAC dodijelio je u nedjelju na turističkom sajmu CBR 2005, koji se u Muenchenu održava do 23. veljače, nagradu "Žuta tabla" hrvatskom kampu Poljana iz Malog Lošinja, kao najviše priznanje koje ADAC-ova inspekcija može dati jednom kampu.

Nagradu je na posebnoj konferenciji za novinare ADAC-a direktoru kampa Poljana Giulianu Sokoliću uručio glavni urednik najtiražnijeg i najznačajnijeg europskog kamping vodiča "ADAC Camping Caravaning Fuehrer" Stefan Thurn.

Istaknuo je da je kamp Poljana tu nagradu zaslužio zbog svojih odlično uređenih sanitarnih prostora te za oblikovanost kampa, posebno smještajnih jedinica, odnosno kamp mjesta, što ga u hrvatskoj kamp ponudi značajno izdvaja od ostalih kampova.

Zahvaljujući na nagradi, Sokolić je naglasio da im je i obveza da se i dalje trude kampistima ponuditi što bolje uvjete boravka u njihovom kampu te je najavio nova ulaganja u ponudu.

Na konferenciji ADAC-a predstavljen je i njegov novi europski kamping vodič za 2005., kojega čita oko milijun ljudi, a u kojemu se nalaze i 93 hrvatska kampa, od kojih je 20-ak izdvojeno i ocijenjeno posebno kvalitetnim.

Zahvaljujući se ADAC-u na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji, glavni tajnik Kamping udruge Hrvatske (KUH) Jerko Sladoljev naglasio je potrebu većeg ulaganja u kvalitetu kampova te njihovog segmentiranja za odredene skupine gostiju - obitelji s djecom, mlade, sportaše ili umirovljenike. Upozorio je i da su hrvatski kampovi za ovu godinu u prosjeku podigli cijene za oko 4 posto, od čega istarski za čak 7 posto u odnosu na 2004., što drži previsokim s obzirom na kvalitetu koju nude.

Po kvaliteti su hrvatski kampovi, kaže, na šestom mjestu u Europi, a po skupoći na trećem mjestu, iza Danske i Italije. Ipak, naglašava, Hrvatska je i od ADAC-a i drugih europskih kamping udruženja, posebno francuskog, na CBR-u istaknuta kao najperspektivnija za razvoj kampova u Europi.

Sladoljev je dodao i da s njemačkog tržišta za kampiranje u Hrvatskoj i ove godine već bilježe porast zanimanja te da se s tog tržišta može očekivati 2 do 4 posto više kampista.

Sličan porast očekuje i s drugih tržišta slijedom čega bi kampovi u ovoj godini mogli zabilježiti oko 14 milijuna noćenja (u 2004. je bilo 13,5 milijuna noćenja).

O hrvatskom se kamp sektoru pozitivno izrazio potpredsjednik ADAC-a i prvi čovjek za turizam toga udruženja Max Stich, pri čemu je dodao da bi želio imati više kontakata s turističkim vlastima u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙