FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Virovitici sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede

VIROVITICA, 21. siječnja 2005. (Hina) - Deseti međunarodni sajamgospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2005, koji seodržava u Virovitici od danas do nedjelje, 23 siječnja, okupio je 311izlagača iz 11 zemalja - Bosne i Hercegovine, Češke, Hrvatske,Indije, Italije, Kine, Mađarske, Njemačke, Poljske, Srbije i Crne Gorei Slovenije.
VIROVITICA, 21. siječnja 2005. (Hina) - Deseti međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2005, koji se održava u Virovitici od danas do nedjelje, 23 siječnja, okupio je 311 izlagača iz 11 zemalja - Bosne i Hercegovine, Češke, Hrvatske, Indije, Italije, Kine, Mađarske, Njemačke, Poljske, Srbije i Crne Gore i Slovenije.

Sajam, koji se održava na 1800 četvornih metara vanjskog i 2200 četvornih metara unutarnjeg izložbenog prostora, otvorio je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

"Moramo raditi na podizanju konkurentnosti, uvođenju novih tehnologija, ispitivanja i podizanju kvalitete proizvodnje. Naš put prema Europi mora biti šansa za gospodarstvo, a njega nema bez poduzetništva, moramo se takmičiti ne samo za domaće, nego i opstanak i proširenje na stranim tržištima", rekao je ministar Vukelić otvarajući sajam.

Posebno se osvrnuo na izgradnju poduzetničkih zona u gradovima i općinama. Prošle je godine za te namjene izdvojeno 55 milijuna, a ove godine predviđaju se ulaganja od 110 milijuna kuna.

Svaki se političar, gradonačelnik i načelnik mora baviti gospodarstvom jer je to osnova svakog razvitka. Međutim, oni ne smiju trgovati kvadratima poduzetničkih zona, nego taj prostor ustupiti poduzetnicima pod povoljnim uvjetima, rekao je Vukelić.

Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2005 održava se pod pokroviteljstvom ministarstva gospodarstva i poljoprivrede. Organizatori sajma su HGK- Županijska komora Virovitica, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, županijski Centar za poduzetništvo i Grad Virovitica, a suorganizator Turistička zajednica Virovitičko - podravske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙