FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan 3. susret gospodarstvenika Zagrebačke županije

ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka županija od 2000. jegodine jedna od hrvatskih županija s najbržom stopom gospodarskograsta, a daljnje ubrzanje rasta BDP-a po stanovniku, poticanje razvojaproizvodnih djelatnosti, obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva teširenje i unapređenje suradnje s europskim regijama samo su neki odciljeva daljnjeg razvoja gospodarstva te županije.
ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka županija od 2000. je godine jedna od hrvatskih županija s najbržom stopom gospodarskog rasta, a daljnje ubrzanje rasta BDP-a po stanovniku, poticanje razvoja proizvodnih djelatnosti, obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva te širenje i unapređenje suradnje s europskim regijama samo su neki od ciljeva daljnjeg razvoja gospodarstva te županije.

Istaknuo je to župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić na današnjem 3. susretu gospodarstvenika Zagrebačke županije koji je okupio 200-tinjak sudionika.

Svrha današnjeg druženja, kazao je Kožić, je jačanje poslovnih kontakata te unapređenje dosadašnje suradnje gospodarstvenika, a s ciljem nastavka razvoja gospodarstva Županije.

Kožić je istaknuo kako se u narednom razdoblju hrvatsko gospodarstvo treba pripremiti za ulazak Hrvatske u Europsku uniju naglasivši pritom da u tom smislu treba iskoristiti sve programe koji se nude ali i sredstva iz predpristupnih fondova.

Prezentirajući najznačajnije karateristike Zagrebačke župnije i njezina gospodarstva Kožić je naglasio kako je poduzetništvo pokretač gospodarskog razvoja, a mali i srednji poduzetnici nositelji lokalnog i regionalnog razvoja.

U razdoblju od 2002.-2004. godine, prema podacima koje je iznio Kožić, ukupna ulaganja u gospodarstvo Zagrebačke županije iznosila su 25 milijuna kuna. Ukupna ulaganja u poljoprivredu Županije u spomenutom su razdoblju iznosila 27 milijuna kuna, a u promet i komunalnu infrastrukturu 47,15 milijuna kuna.

Županija je u razdoblju od 2002. - 2004. godine u novo-asfaltirane županijske i lokalne ceste uložila 150 milijuna kuna, a u tom je razdoblju napravljeno 250 kilometara novo-asfaltiranih županijskih i lokalnih cesta.

Kao najvažnije gospodarske djelatnosti Županije izdvojene su drvno-prerađivačka industrija, poljoprivredna proizvodnja i prerada povrća i voća, metalo-prerađivačka industrija, obrtništvo, prijevozništvo te lovni i seoski turizam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙