FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posjednici zemlje mogu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Poljoprivredna gospodarstva koja suu posjedu državnog poljoprivrednog zemljišta mogu se upisati u Upisnikpoljoprivrednih gospodarstava iako korištenje tim zemljištem nijeuređeno valjanim ugovorima, određeno je Naputkom koji je donioministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva PetarČobanković.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Poljoprivredna gospodarstva koja su u posjedu državnog poljoprivrednog zemljišta mogu se upisati u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava iako korištenje tim zemljištem nije uređeno valjanim ugovorima, određeno je Naputkom koji je donio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković.

Naputak, koji je stupio na snagu 28. siječnja, donesen je na temelju članka 7. stavka 3. Pravilnika o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, objavili su iz Ministarstva.

Općinska i gradska tijela (poglavarstva i vijeća), sukladno Naputku, iznimno za jesensku sjetvu 2004. i proljetnu sjetvu 2005. godine dužna su do 25. ožujka takvim korisnicima izdati potvrde koje će služiti kao privremeni dokument za upis u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnika, trgovačkih društava i zadruga.

Uz potvrdu je potrebno priložiti popis katastarskih čestica i veličinu pripadajuće površine, a tako izdane potvrde vrijedit će do skidanja, odnosno ubiranja kultura iz jesenske sjetve 2004. i proljetne sjetve 2005. godine.

Iz Ministarstva upozoravaju načelnike općina i gradonačelnike da je zabranjeno izdavati potvrde onim korisnicima koji su samovoljno ušli u posjed državnog poljoprivrednog zemljišta, a o čemu postoji Zapisnik poljoprivredne inspekcije, ili je protiv istih preko Državnog odvjetništva pokrenut postupak deposjedacije te ako unatoč utvrđenoj visini, naknada za prethodno razdoblje korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta nije izmirena.

Poljoprivredna gospodarstva su dužna za korištenje poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu platiti naknadu, čiju jednogodišnju visinu utvrđuju općinska, odnosno gradska vijeća na čijem području se zemljište nalazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙