FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU poziva SAD da ratificira Protokol iz Kyota

BRUXELLES, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Luksemburški ministarokoliša Lucien Lux, čija zemlja predsjedava EU, pozvao je u srijeduSjedinjene Države, povodom stupanja na snagu Protokola iz Kyota, da sepriključe međunarodnoj zajednici u borbi protiv klimatskih promjena.
BRUXELLES, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Luksemburški ministar okoliša Lucien Lux, čija zemlja predsjedava EU, pozvao je u srijedu Sjedinjene Države, povodom stupanja na snagu Protokola iz Kyota, da se priključe međunarodnoj zajednici u borbi protiv klimatskih promjena.

"Pozivam u ime 25 zemalja članica sve razvijene zemlje koje još nisu ratificirale sporazum da to učine i poduzmu akcije kako bi smanjile emisiju ugljičnog dioksida", rekal je Lux na konferenciji za novinare u Bruxellesu. "Taj se poziv prije svega odnosi na Sjedinjene Države", dodao je Lux.

Lux je dodao da će posjet američkog predsjednika Georgea Busha Bruxellesu predviđen za 22. veljače biti prigoda da se "artikulira taj poziv".

Otkad je dogovoren 1997. Protokol je ratificiralo 140 zemalja plus Europska zajednica čime on pokriva 80 posto svjetskog stanovništva. SAD su se povukle iz Protokola opravdavajući to činjenicom da bi njegovo prihvaćanje naštetilo američkoj ekonomiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙