FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington tvrdi da ima dobre razloge zbog kojih je odbacio Kyoto

WASHINGTON, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države imaju"nekoliko jako dobrih razloga" zbog koji su odbile protokol iz Kyotakoji stupa na snagu u srijedu, rekao je u utorak glasnogovornik Bijelekuće, naglašavajući da Washington prednjači u istraživanjima oklimatskim promjenama.
WASHINGTON, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države imaju "nekoliko jako dobrih razloga" zbog koji su odbile protokol iz Kyota koji stupa na snagu u srijedu, rekao je u utorak glasnogovornik Bijele kuće, naglašavajući da Washington prednjači u istraživanjima o klimatskim promjenama.

"Američki je Senat prije nekoliko godina bio vrlo jasan u pogledu protokola iz Kyota kad je zbog nekoliko jako dobrih razloga jednoglasno odbio takav pristup", rekao je Scott McClellan na konferenciji za novinare ne navodeći koji su to razlozi.

Naveo je, međutim, što SAD čini kako bi se suočio s tim problemom. "Ova se administracija angažirala kao nikad prije kako bi smanjila emisiju stakleničkih plinova metodom koja američkom gospodarstvu jamči napredak", rekao je glasnogovornik.

Ističući da su klimatske promjene ozbiljno pitanje te da ga kao takvo rješava i američka vlada, McClellan je rekao da "moramo još mnogo naučiti o klimatskim promjenama, a ova vlada nastoji unaprijediti znanost kako bi što više naučila o samim klimatskim promjenama i njihovu utjecaju na svijet", rekao je McClellan.

Protokol iz Kyota, koji je ratificirala 141 država, stupa na snagu u srijedu, a cilj mu je do 2012. godine smanjiti emisiju stakleničkih plinova u industrijskim zemljama za 5,2 posto u odnosu na 1990. Protokol iz Kyota nisu potpisale SAD i Australija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙