FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedničku inauguraciju osiguravati će oko 600 policajaca

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Inauguraciju predsjednika RepublikeStjepana Mesića, koja će se održati u podne 18. veljače na Trgu sv.Marka, osiguravati će šestotinjak policajaca, izvijestila je danaszagrebačka policija.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Inauguraciju predsjednika Republike Stjepana Mesića, koja će se održati u podne 18. veljače na Trgu sv. Marka, osiguravati će šestotinjak policajaca, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Osim redovnih policijskih postrojbi inauguraciju će osiguravati i specijalci te interventne jedinice, kazao je zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak.

Policija je potvrdila da su dolazak na svečanost, uz visoke državne dužnosnike, najavili i strani državnici. Za njih je rezerviran prostor preko puta pozornice, koja će biti postavljena uz pročelje crkve sv. Marka.

Očekuje se i veći broj građana za koje se pretpostavlja da će osim iz Zagreba doputovati i iz drugih dijelova države, ali i inozemstva.

Ulazak u prostor za građane na Markovom trgu predviđen je iz pravca Ćirilmetodske ulice, a policija će tamo pregledavati sve posjetitelje. Policija podsjeća da će biti zabranjeno unošenje kišobrana sa šiljkom i sličnih predmeta kojima bi se nekoga moglo ozlijediti. Također neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih vrećica ili ruksaka te transparenata i natpisa uvredljivog sadržaja.

Policija najavljuje da će večer prije inauguracije premjestiti sva vozila s Trga sv. Marka, Freudenrichove ulice, Kamenite ulice, Opatičke ulice, Ulice 29.10.1918., Basaričekove, Habdelićeve i Vitezovićeve ulice, Jezuitskog i Katarinskog trga, Kuševićeve, Vranicanijeve i Matoševe ulice, Markovićevog trga te iz Brezovačke, Demetrove, Mletačke, Mesničke, Lisinskog i Visoke ulice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙