FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liječnička komora traži da privatni liječnici ne moraju primjenjivati Kolektivni ugovor

ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska liječnička komora (HLK)ponovno je danas zatražila da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje(HZZO) izbriše obvezu privatnih ugovornih liječnika da prilikomodređivanja plaća svojih radnika primjenjuju odredbe Kolektivnogugovora za zdravstvo i zdravstveno osiguranje.
ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska liječnička komora (HLK) ponovno je danas zatražila da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izbriše obvezu privatnih ugovornih liječnika da prilikom određivanja plaća svojih radnika primjenjuju odredbe Kolektivnog ugovora za zdravstvo i zdravstveno osiguranje.

Na sastanku u organizaciji županijskog povjerenstva HLK-a u Splitu, 150 privatnih ugovornih liječnika primarne zdravstvene zaštite potpisalo je zahtjev za brisanje članka 33. Odluke o sklapanju ugovora, kojim se liječnika privatnika u zakupu obvezuje da izračun plaće svoje medicinske sestre uskladi s Kolektivnim ugovorom.

Reakcija HZZO-a odrediti će sudbinu ugovaranja privatne primarne zdravstvene zaštite za ovu godinu, ističe se u priopćenju HLK-a.

HLK je od HZZO-a već ranije zatražila da ugovori za privatne ugovorne liječnike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti ne sadrže tu odredbu jer privatni ugovorni liječnici nisu, niti mogu biti, izravni obveznici Kolektivnog ugovora za zdravstvo, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙