FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski Wiener Staedtische novi vlasnik Aurum osiguranja

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Najveća austrijska osiguravateljskagrupacija Wiener Staedtische, u čijem je vlasništvu Kvarner WienerStaedtische osiguranje, postala je većinskim, 94-postotnim, vlasnikomjoš jedne hrvatske osiguravajuće kuće, Aurum osiguranja, a cilj ovogširenja je ući među prvih pet osiguravatelja na hrvatskom tržištu.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Najveća austrijska osiguravateljska grupacija Wiener Staedtische, u čijem je vlasništvu Kvarner Wiener Staedtische osiguranje, postala je većinskim, 94-postotnim, vlasnikom još jedne hrvatske osiguravajuće kuće, Aurum osiguranja, a cilj ovog širenja je ući među prvih pet osiguravatelja na hrvatskom tržištu.

Rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare predstavnik Wiener Staedtische grupacije Hans Raumauf, dodavši kako je Hrvatska zanimljivo tržište s velikom perspektivom, zbog čega je taj austrijski osiguravatelj, ukoliko mu se ukaže mogućnost, vrlo zainteresiran i za daljnje akvizicije.

Raumauf je ustvrdio i kako će njihova dva hrvatska društva na ovom tržištu nastaviti poslovati zasebno te da će i Aurum, kao i Kvarner zadržati domaći menadžment, postojeći identitet, te ime, kojem će samo biti dodan naziv Wiener Staedtische.

Policirana premija Aurum osiguranja lani je iznosila 96,38 milijuna kuna i time zauzima 12. mjesto na hrvatskom osiguravateljskom tržištu, dok je Kvarner Wiener Staedtische osiguranje, s rastom zaračunate premije od 37,6 posto, na oko 212,69 milijuna kuna, prošle godine 'skočilo' na 9. mjesto.

Ulaskom u Aurum, kazao je Raumauf, Wiener Staedtische želi tom društvu osigurati kapital za daljnje poslovanje i razvoj te znanje i iskustvo sa europskog tržišta i time, primjerice, omogućiti rješavanje odštetnih zahtjeva u roku od oko dva tjedna.

Prema riječima predsjednice Uprave Auruma Mirne Hećimović, uskoro će biti povećan i temeljni kapital tog društva, i to za 52 milijuna kuna, na 85 milijuna kuna.

Wiener Staedtische posluje u 15 europskih zemalja, a Raumauf je ocijenio da Hrvatska ima sve preduvjete da u budućnosti bude gospodarski vrlo uspješna zemlja te je dodao da po iznosu prosječne premije po stanovniku ona to već je.

Naime, prosječna premija per capita u Hrvatskoj iznosi 184 eura, što je na razini novih članica EU (u Poljskoj je 143 eura, a Mađarskoj 184 eura). No, to je još uvijek svega oko 10 posto, od prosjeka EU, koji iznosi 1.795 eura ili Austrije s 1.625 eura premija po stanovniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙