FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osiguravatelji sufinanciraju Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova MarijanMlinarić i predsjednici uprava 12 osiguravateljskih kuća, članicaHrvatskog ureda za osiguranje, potpisali su danas Sporazum osufinanciranju Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa uidućih godinu dana.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić i predsjednici uprava 12 osiguravateljskih kuća, članica Hrvatskog ureda za osiguranje, potpisali su danas Sporazum o sufinanciranju Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u idućih godinu dana.

Cilj potpisivanja ugovora je smanjiti broj prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećati sigurnost prometa na cestama.

Kao nositelj Nacionalnog programa MUP se sporazumom obvezao pojačati nadzor i mjere protiv vozača koji nisu produžili registraciju svojih vozila te nastaviti provedbu Projekta elektroničke dostave podataka o prometnim nesrećama Hrvatskom uredu za osiguranje, odnosno pojedinim društvima. Tako bi se, istaknuto je, ubrzalo rješavanje odštetnih zahtjeva i pružanje pomoći oštećenim građanima.

Osiguravateljska društva obvezala su se pak da će na mjesec izdvajati 0,5 posto naplaćene premije za osiguranje od automobilske odgovornosti za financiranje Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Tako će se u ovoj godini za financiranje Nacionalnog programa prikupiti oko 60 milijuna kuna, procijenio je ministar unutarnjih poslova Mlinarić. Najveći dio (oko 70 posto) planira se uložiti u nabavu uređaja i opreme za prometnu policiju, a ostatak na promidžbu. Od opreme policija, među ostalim, planira nabaviti i opremu za videonadzor, koja bi se rabila i na autocestama.

Ministar Mlinarić danas je još jednom pohvalio rezultate prošlogodišnjega postroženog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, rekavši da je od njegove primjene znatno smanjen broj poginulih i stradalih, kao i prometnih nesreća.

U MUP-u navode da je prošle godine u Hrvatskoj u prometu poginulo 608 osoba, no da je to najmanji broj poginulih u prometu u Hrvatskoj od početka vođenja takve statistike prije 38 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙