FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Izmišljenom humanitarnom akcijom prevario više tvrtki

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija prijavila je51-godišnjeg predsjednika glazbene udruge "Martin fest" LjubomiraBučića zbog sumnje da je u ime jedne socijalne ustanove početkomprošle godine prikupljao donacije koje je potom zadržao za sebe.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija prijavila je 51-godišnjeg predsjednika glazbene udruge "Martin fest" Ljubomira Bučića zbog sumnje da je u ime jedne socijalne ustanove početkom prošle godine prikupljao donacije koje je potom zadržao za sebe.

Policija osumnjičenog, kojemu nije otkrila identitet, tereti da je prikupljanjem donacija u akciji koju je nazvao "Hvala ti moj dobri Bože" prevario deset tvrtki i jednu osobu za oko 4500 kuna. Kriminalistička obrada je nastavljena jer policija tvrdi da ima dokaze da je Bučić prevario još najmanje devet trgovačkih društva koja su uplaćivala od 300 do 1000 kuna.

U policiji ističu da je Bučić početkom siječnja 2004. napisao apel kojim poziva na humanitarne doprinose za Centar za odgoj, obrazovanje i osposobljavanje djece i mladeži Dubrava, koji inače drži dom za invalidnu djecu. Spornom je dopisu priložio i obrasce naloga za plaćanje u koji je unio broj bankovnog računa svoje udruge, s kojeg je jedino on mogao podizati novac.

Apel u ime institucije s kojom nije imao nikakve veze osumnjičeni je poštom i telefaksom dostavljao tvrtkama i osobama na širem zagrebačkom području. Primatelji su povjerovali u vjerodostojnost humanitarne akcije, te uplaćivali donacije od 100 do 800 kuna koja je osumnjičeni dizao s računa i zadržavao za sebe, kažu u policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙