FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U humanitarnoj akciji "Ne zaboravi me" prikupljeno 4,3 milijuna kuna

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Zahvaljujući velikom odazivu građana,u humanitarnoj akciji "Ne zaboravi me" prikupljeno je skoro 4,3milijuna kuna za uređenje i dogradnju doma za starije osobe u DugomSelu te za početak gradnje doma u Maloj Gorici, rečeno je na današnjojkonferenciji za novinare kojom je označen završetak prvog dijelaakcije.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Zahvaljujući velikom odazivu građana, u humanitarnoj akciji "Ne zaboravi me" prikupljeno je skoro 4,3 milijuna kuna za uređenje i dogradnju doma za starije osobe u Dugom Selu te za početak gradnje doma u Maloj Gorici, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare kojom je označen završetak prvog dijela akcije.

Organizatori također očekuju odgovor Ministarstva financija oko najavljene mogućnosti da se država odrekne 328 tisuća kuna PDV-a od sredstava prikupljenih pozivima na besplatni broj telefona, čime bi se ukupni prihod od akcije povećao na 4,6 milijuna kuna.

Čelni ljudi organizatora - Zaklade "Biskup Josip Lang", Europa press holdinga, Hrvatske radiotelevizije i T-Hrvatskog telekoma (T-HT) izrazili su zadovoljstvo što je u akciji prikupljeno znatno više novca od prvotno planiranih 2,1 milijun kuna.

Akciji se priključio Grad Zagreb, koji je Zakladi darovao zgradu u Dugom Selu, u kojoj će nakon uređenja biti smješteno dvadesetak ljudi.

"Kuća od 715 četvornih metara za zemljištem površine 1.700 kvadrata procijenjena je na četiri milijuna kuna i pravi je prostor za takve namjene", istaknula je zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić. Pozvala je gradonačelnike ostalih hrvatskih gradova da također daruju Zakladi prostor za uređenje domova za stare i nemoćne.

Tijekom akcije uplatama građana na žiro-računa zaklade prikupljeno je 2,5 milijuna kuna. Posebno veliki broj uplata zabilježen je nakon 10. siječnja kada je T-HT korisnicima fiksne telefonske mreže poslao uplatnice, putem kojih su građani uplatiti 2,1 milijun kuna.

Telefonskim pozivima na broj 060 808 808 sakupljeno je 1,5 milijuna kuna, a uplatama putem T-portala 27,5 tisuća kuna.

Na humanitarnom koncertu i prodajom CD-a i kazete "Tvoje ljubavi sam žedan", u kojemu su sudjelovale estradne zvijezde, sakupljeno je oko 200 tisuća kuna, a prodajom suvenira oko 10 tisuća kuna.

Upravitelj Zaklade "Biskup Josip Lang" pater Antun Cvek, koji 35 godina posjećuje stare i nemoćne, zahvalio se u njihovo ime svima koji su pripomogli. "Akcija je postigla cilj jer je cjelokupna hrvatska javnost imala priliku čuti za bolesne i napuštene stare ljude".

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Nino Žganec rekao je da će Ministarstvo preuzeti trajnu skrb o korisnicima tih domova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙