FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada za znanost financira pet doktorskih studija

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Nacionalna zaklada za znanost,visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske financiratće pet doktorskih studija iz strateškoga područja reforme sustavavisokoga obrazovanja.
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Nacionalna zaklada za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske financirat će pet doktorskih studija iz strateškoga područja reforme sustava visokoga obrazovanja.

Ugovore o financiranju potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu predsjednik Upravnoga odbora Zaklade Pero Lučin s voditeljima studija i predstavnicima ustanova na kojima će se izvoditi.

Zaklada će financirati, u iznosu od po 200.000 - 300.000 kuna po studiju, međunarodni doktorski studij iz fiziologije i fiziološke genomike, doktorski interdisciplinarni sveučilišni studij: Jezik i kognitivna neuroznanost, doktorski poslijediplomski studij biomedicina i zdravstvo, razvoj kurikulima poslijediplomskoga studija "Biomedicina" te pripremu poslijediplomskoga studija statistike.

Nositelji studija su Željko Dujić, Melita Kovačević, Zdravko Lacković, Anđelka Radojčić i Miljenko Huzak, a izvodit će se na sveučilištima u Splitu, Zagrebu i Rijeci.

Upravni odbor odabrao je pet doktorskih studija od 18 projekta prispjelih na javni natječaja za program "Potpora reformi visokoga obrazovanja - Uspostavljanje programa III. ciklusa (Doktorski studiji)". Riječ je jednom od sedam strateških područja na koja je Zaklada usredotočena, od 2004. do 2008.

Pet doktorskih studija koji će već ovaj tjedan dobiti pola dodijeljenih im novaca prethodno su dobili najveći broj bodova u stručnoj evaluaciji provedenoj po standardima Europske unije za područje visokoga obrazovanja.

Kako je istaknuo Pero Lučin, Zaklada će pratiti provedbu tih studija pa će se, nakon šest mjeseci provesti evaluacija do tada ostvarenih rezultata, a ako ocjena bude pozitivna isplatit će se drugi dio novca za njihovo financiranje. U protivnom, Zakladi će se morati vratiti uloženi novac.

Pet financiranih studija, od kojih je u evaluaciji najveću ocjenu dobio međunarodni doktorski studij iz fiziologije i fiziološke genomike voditelja Željka Dujića, profesora na Medicinskome fakulteta Sveučilišta u Splitu, danas su predstavili i njihovi voditelji.

Predstavljanju su nazočili predstavnici zagrebačkoga Sveučilišta te predstavnici resornoga ministarstva na čelu s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙