FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada "Prof. Z. Bartl" Dodijelila 20 stipendija i potpora

KOPRIVNICA, 21. siječnja 2005. (Hina) - Zaklada "Prof. Zlate Bartl"danas je studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija iz cijeleHrvatske dodijelila po deset stipendija i novčanih potpora u visinigodišnje školarine za određene studije.
KOPRIVNICA, 21. siječnja 2005. (Hina) - Zaklada "Prof. Zlate Bartl" danas je studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija iz cijele Hrvatske dodijelila po deset stipendija i novčanih potpora u visini godišnje školarine za određene studije.

Na prigodnoj svečanosti u "Podravkinu" Gastronomskom centru kod Koprivnice prve stipendije i potpore iz Zaklade, koja nosi ime umirovljene koprivničke znanstvenice Zlate Bartl, dobitnicima je uručio predsjednik Uprave "Podravke" i upravitelj Zaklade Darko Marinac.

Stipendije je primilo petero studenata dodiplomskih i pet studenata poslijediplomskih studija Medicinskoga, Pravnog, Ekonomskog i Filozofskog fakulteta, te Akademije likovnih umjetnosti, najviše njih iz Zagreba, te Rijeke, Kutine, Velike Gorice, Opatije i Slavonskog Broda. Potpore je dobilo petero studenata dodiplomskih i pet studenata poslijediplomskih studija Pravnog, Ekonomskog, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Muzičke akademije, sedmero njih iz Zagreba, dvoje iz Splita, te jedan student iz Zadra.

Na natječaj Zaklade, objavljen u listopadu prošle godine, javilo se osamdeset studenata dodiplomskih i poslijediplomskih studija iz Hrvatske.

Zaklada "Prof. Zlate Bartl" osnovana je radi promicanja i poticanja stvaralačkog, izumiteljskog i znanstvenoistraživačkog rada među visoko obrazovanim mladim ljudima, posebice u tehničko-tehnološkim djelatnostima čime se tijekom rada u "Podravci" bavila i prof. Zlata Bartl.

Vodeća hrvatska prehrambena industrija osnovala je i vlastitu menadžersku akademiju "Pomak" u kojoj će ove godine završiti školovanje prvi naraštaj polaznika.

"Podravka" je lani priredila dobrotvorno-zabavnu svečanost uz aukciju slika na kojoj je prikupljeno 332 tisuće kuna. Uz taj novac i temeljnu imovinu Zaklade od 400 tisuća kuna njezinu financiranju pridonijeli su i grad Koprivnica, sama prof. Zlata Bartl, koja je darovala "Podravkine" dionice, te upravitelj Zaklade Darko Marinac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙